Melonsalat med serranoskinke og mozzarella

Kødboller i en peberfrugtsauce

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Så har jeg eksperimenteret lidt i køkkenet igen og det er denne gang blevet til lækker hverdagsret, som faktisk ikke tog mere end en halv times tid at bikse sammen. Dog lod jeg farsen stå på køl en halv times tid, men har I ikke tid til det, så kan I sagtens droppe det.

Opskriften har jeg lavet i samarbejde med Frijsenborg, hvor jeg har brugt deres hakket kyllingekød til de krydrede kødboller, som er smagt til med blandet råvarer, stegt på en pande og efterfølgende vendt i en nem, lækker og hjemmelavet peberfrugtsauce. Til retten serverede jeg squashspaghetti, men I kan sagtens bruge helt almindelig spaghetti.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

Kødboller

450g hakket kyllingekød 5%

2 løg

2 forårsløg

2 fed hvidløg

1 spsk. hybenmarmelade

20g finvalsede havregryn

1 håndfuld frisk persille

1 tsk. rapsolie med timian (til stegning)

 

Sauce

2 peberfrugter

1 løg

2 forårsløg

1 håndfuld persille

125g light philadelphia smøreost

1 spsk. hybenmarmelade

200ml madfløde 4%

2 dl mælk

Salt, peber og citronsaft

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave fars til kødbollerne. Snit hvidløg, løg og forårsløg meget fint og kom det i en skål sammen med det hakket kød.
  2. Tilføj havregryn, salt og peber og rør dejen rigtig godt sammen. Stil den eventuelt på køl en halv times tid. Hvis I har tid, det er ikke nødvendigt.
  3. Start med første del til peberfrugtsaucen. Stik peberfrugterne 6-8 gange med en kniv, kom dem i et fad og bag dem i en 275g grader formarm ovn i 15 min.
  4. Form farsen til små kødboller og steg dem ved middelvarme på en pande med lidt rapsolie.
  5. Når peberfrugterne er bagt færdige, kommes de i en stål dækket med film. Efter 10 minutter piller I den sorte skal af peberfrugterne og tager kernerne ud.
  6. Kom de ordnet peberfrugter i en blender sammen med de øvrige ingredienser til saucen. Blend det godt igennem og smag til med salt, peber og citronsaft,
  7. Tag de stegte kødboller af panden og hæl saucen på panden. Lad saucen simre 10 minutters tid, kom kødbollerne tilbage på panden og lad dem simre med små 5 minutter. Maden er nu klar til servering.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Melonsalat med serranoskinke og mozzarella