De første påskedage er overstået, og nu er der lige en helt almindelig lørdag på tapetet, hvor butikkerne igen er åbne og vi kan få shoppet og handler til de næste påskedage. Som sædvanlig skal I have næste uges madplan som denne uge blandt andet består af fyldt svinemørbrad med en lækker cremet ostemasse smagt til med pesto, tatar med pommes, melonsalat med kylling og mange andre lækre nemme hverdagsretter. Jeg håber I kan finde en masse inspiration til næste uges aftensmad.
Madplan uge 16
Mandag: Hønsesalat på ristet brød
Tirsdag: Melonsalat med mozzarella + kylling og brød
Onsdag: Mørbrad i svampe/løgsauce med mos
Torsdag: Fyldt mørbrad med smøreost og pest + ovnbagte kartofler med parmesandressing
Fredag: Tatar med pommes
Lørdag: Mexican night
Søndag: Fiskefrikadeller på rugbrød med remoulade
Mandag kan I købe en stor portion kyllingefileter, så I kan lave hønsesalat og servere ovenpå et stykke ristet
ciabattabrød eller
grydebrød. Enten kan I lave en helt
almindelig hønsesalat eller en
kalorielet hønsesalat. Tirsdag kan I bruge den anden del at kyllingefileterne, som I kan stege og dertil servere
melonsalat med serranoskinke og mozzarella. Har I ciabattabrød tilovers fra om mandagen, kan I servere det til.
Onsdag står den på
mørbradbøffer med svampe og bløde løg, hvortil I kan servere
rodfrugtmos til. Køber I 2 mørbrader om onsdagen, kan I fylde den anden om torsdagen med en
smøreost/pestomasse, hvortil I kan servere disse
ovnbagte kartofler med parmesandressing.
Fredag kan I lave
rørt tatar med
estragonmayonnaise. Dertil kan I servere nogle lækre sprøde
pommes frittes eller ristet brød.
Lørdag kan I lave en rigtig mexican night, hvortil I kan servere en masse mexicanske retter som
quesadillas,
fajitas,
enchiladas, små tortillas, eller
blomkåls, med
pulled chicken,
pulled pork,
marineret kylling,
oksekød eller
paneret kylling. Ellers kan I lave chili con carne med enten
nakkefilet,
kylling eller
oksekød. En god portion
nachos eller
mexicanske pommes kunne også være lækkert at servere. Til det mexicanske køkken hører sig forskellige dyppelser eller tilbehør til som
guacamole, salsa, creme fraiche,
chilidressing og
syltet løg.
Søndag kan I lave
fiskefrikadeller, hvortil I kan servere
rugbrød og
remoulade.