Vi har netop taget hul på en, forhåbentlig, skøn og solrig weekend - man kan da altid håbe. Som sædvanlig skal I have næste uges madplan, der denne gang blandt andet består af grillmad, laksesalat, en god dansk klassikere i form at krebinetter og stuvede grønærter, Pad thai og mange andre nemme og smagfulde hverdagsretter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.
Madplan uge 23
Mandag: Spinatwraps med kylling
Tirsdag: Pad thai med kylling
Onsdag: Pasta med spinat, laks og cherrytomater
Torsdag: Laksesalat
Fredag: Krebinetter med grønærter
Lørdag: Grillmad
Søndag: Rester af grillmad
Køber I mandag en stor portion kyllingefileter, kan I stege den ene del og fylde i
spinatwraps eller
salatwraps. Den anden del kan I bruge om tirsdagen til at lave
Pad thai. Onsdag kan I sørge for at anskaffe en ekstra portion laks, så I af den ene del kan lave en skøn og cremet pastaret med laks, spinat og cherrytomater (tag udgangspunkt i
denne opskrift), hvortil I kan servere en
simple grøn salat med en slags 'mormor dressing' til, og et stykke
ciabattabrød. Den anden del laks kan I stege og lave om til
laksesalat, som I enten kan spise ovenpå en
salat eller på et stykke
rugbrød, en
sandwichbolle med græskar eller resterne af ciabattabrødet.
Fredag står den på en gammel danske klassiker i form at
krebinetter med stuvede grønærter - bryder I jer ikke om det, kan I i stedet lave stuvede hvidkål. Lørdag synes jeg den bør stå på grillmad, så her kan I stege et par gode bøffer, koteletter, en steg,
fyldte kyllingefilter eller
fyldt svinemørbrad, pølser spareribs eller hvad I ellers foretrækker. Dertil kan I servere en dyppelse som
bearnaisecreme,
fetadip eller
bønnedip. Derudover kan I stege
kartoffelskiver på grillen eller servere enten en
lun kartoffelsalat med ærter eller
kold kartoffelsalat. En god salat hører også til, og her vil jer foreslå denne
sommersalat med ærter, radiser og dildressing, en
melonsalat med serranoskinke og mozzarella eller en
kålsalat med blåbær og ricotta. Søndag står den på rester.