Madplanen for uge 51 er ganske kort, da det jo er juleaften på fredag og lørdag og søndag er det henholdsvis juledag og anden juledag, og her er menuer ofte planlagt på forhånd :) Men ugens første 4 dage kan jo sagtens byde på lidt inspirerende lækre retter, gerne uden svinekød, da man får rigeligt af det i juledagene. Derfor har jeg fyldt madplanen med lette kyllingeretter.
MADPLAN 51
Mandag: Hønsefrikassé
Tirsdag: Grøn grøntsagstærte med kylling og spinatmasse
Onsdag: Ceasar salat
Torsdag: Kylling i karrysauce og kokosmælk
Fredag: Juleaften - And og flæskesteg
Lørdag: Juledag - Frokostretter
Søndag: 2. juledag - Frokostretter
Mandag kan I købe en stor kylling og lave
hønsefrikassé. Hvis I undlader at komme alt kødet i saucen, kan I bruge den resterende kylling om tirsdagen til at komme i en
grøn tærte.
Onsdag står den på en lækker, nem og frisk salat nemlig
cæsar salat med den lækreste dressing. Har I sørget for at købe ekstra kyllingefileter, kan I bruge den resterende del om torsdagen og lave en skøn
wok ret med kylling, broccoli, karrypasta og kokosmælk. Hvis I skal sørge for risalamanden juleaften, laver I højst sandsynligt risengrøden torsdag, og så kan I jo i stedet spise
risengrød til aftensmad og
klatkager til dessert.
Fredag er det juleaften og den står på
andesteg og
flæskesteg. Dertil kan man servere en skøn salat som
grønkålssalat,
græskarsalat,
lun rødkålssalat eller
kold rødkålssalat. Til dessert står den selvfølgelig på
risalamande.
Lørdag og søndag står den for mange af os på julefrokoster, hvor man ofte spiser diverse frokostretter som
hønsesalat,
laksesalat,
skinkesalat,
æggesalat,
kyllingerilette (kan bruge and),
frikadeller,
fiskefrikadeller,
lakseroulade,
tarteletter,
mørbradbøffer med bløde løg og mange andre skønne retter. Dertil kan I bage jeres eget
rugbrød og
surdejsbrød. Til dessert kan I lave
risalamande cheesecake,
banankage med karamelmousse,
mazarinkage med hvid chokolademousse,
krydrede julekage med cream cheese frosting,
marcipanbund med chokolademousse eller en
julekage bestående af en cookiebund, karamel og 2 slags chokolade ganache.
Morgenmad i julen
Mange har sikkert fri i juledagene og dermed er der tid til at hygge om morgenen og starte dagene med en lækker portion morgenmad. Her kan I eksempelvis lave
ærtefrie ciabatteboller,
surdejsboller,
bamseboller,
græskarboller,
gulerodsboller,
æggemuffins,
bananpandekager,
arme ridder,
almindelige pandekager,
ricotta pandekager med banan og chokolade,
kanelsnegle,
kærnemælkshorn,
tebirkes eller en
julestjerne.