Madplan uge 15

Æggemuffins med kylling og serrano

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Æggemuffins er simpelthen så lækkert, er dejligt nemt at lave og kan variere i uendeligheder. I princippet kan I fylde sine muffins, med præcis det I foretrækker, men her kommer dog min kombination, som jeg synes fungerer utrolig godt.

ÆGGEMUFFINS MED PEBERFRUGT, AUBERGINE OG KYLLING

Disse muffins er fyldt med lidt blandet grøntsager og stegt kyllingeinderfilet fra Frijsenborg, som er utrolig smagfuld. Derudover har jeg tilføjet lidt fintsnittet spinat og til sidst har jeg slået et æg ud i hver muffins.

Personligt synes jeg det er lækrest med et helt æg i hver muffins. Det ser for det første utroligt indbydende ud, og det er ret lækker når æggeblommerne ikke er helt gennembagte, men flydende… Det synes jeg smager så godt.

Disse lækre muffins er perfekte at servere til brunchbordet sammen med lidt hjemmebagte boller, måske et stykke wienerbrød, skyr og frisk frugt. Derudover fungerer de også ret godt som et mellemmåltid med et par grøntsagsstave eller til frokost.

ÆGGEMUFFINS SVØBT I SERRANOSKINKE

Jeg har lavet to udgaver af disse muffins. De fleste af dem har jeg svøbt i serranoskinke, men et par af dem undlod jeg, men det er uden tvivl lækrest med serranoskinke, men det kan som sagt sagtens undlades. Ellers kan I altid bruge bacon, hvis det er mere jer.

OPSKRIFT 6 stk.

Ingredienser

60-70g kyllingeinderfilet

6 æg

6 skiver serranoskinke

40g aubergine

40g rød peberfrugt

1 håndfuld fintsnittet spinat

Evt. lidt fintsnittet persille

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære kyllingeinderfileterne i små stykker, strø med salt og peber og steg dem på en meget varm pande i lidt olie i et par minutter.
  2. Skær aubergine, peberfrugt og spinat meget fint.
  3. Smør olie i muffinsformene og kom en skive serranoskinke rundt i hver form.
  4. Fordel den stegte kylling samt grøntsagerne i de 6 forme og kom lidt salt og peber over.
  5. Slå et æg ud i hver muffinsform og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12-14 minutter.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 15