Det er igen blevet lørdag og I skal som sædvanlig have næste uges madplan. Vinteren er officiel slut og foråret er så småt på vej, og det er dermed blevet tid til forårsretter, hvilket jeg er ret tilfreds med. Næste uges madplan består af en del friske 'kolde' retter som blandt andet dansk tapas, mexikanske wraps, frikadeller og kold kartoffelsalat og mange andre skønne retter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.
Madplan uge 10
Mandag: Frikadeller og kold kartoffelsalat
Tirsdag: Kødboller i peberfrugtsauce
Onsdag: Mexikanske wraps
Torsdag: Chicken piccata
Fredag: Calzone
Lørdag: Dansk tapas
Søndag: Rester
Mandag kan I købe en stor portion hakket svinekød, så I af den ene halvdel kan lave
frikadeller og dertil servere
kold kartoffelsalat. Den resterende del kan I bruge til at lave
kødboller i peberfrugtsauce.
Onsdag står den på en yderst nem og lækker hverdagsret;
mexikanske wraps med krydrede kylling, friske grøntsager, guacamole, salsa mm. Køber I ekstra kylling om onsdagen, kan I torsdag lave
chicken piccata. Fredag kan I bruge opskriften på min
koldhævede pizzadej og lave et par store calzone med skinke og ost eller
kødsauce.
Lørdag kan I lave en slags dansk tapas med en masse små lækre retter. I kan selvfølgelig servere lidt blandet skinke, ost og pølser, hvortil I kan lave
ciabattabrød. Derudover kan I servere
haydari dip,
hummus,
fetadip eller
pesto til. Spinatroulader med enten
skinke eller
laks kunne også være lækkert, ligeså kunne
fyldte svampe, s
quashruller,
grove pølsehorn,
pølsehorn,
pizzasnegle,
paneret blomkålsbuketter,
æggemuffins,
saltet mandler eller
tunmousse også være ret lækkert at servere. En friske og sprød salat er også lækkert, her kan I eksempelvis lave
spidskålssalat med stegt ost,
tomatsalat eller
melonsalat med skinke og mozzarella. Jeg har også en indlæg, hvor jeg har samlet
3 små tapas retter med kylling. Søndag står den på rester fra om lørdagen.