Madplan uge 14

Hverdagene lakker mod enden og weekenden står for døren. I næste uge går vi ind i påskeugen, hvilket betyder at mange har fri enten hele ugen eller i slutningen af ugen - selvfølgelig ikke alle, men mange af os. Derfor har jeg prøvet at gøre madplanen lidt børnevenlig og påskeinspireret. Jeg tænker man nok skal til en enkelt eller 2 påskefrokoster, så 2 af dagene består madplanen af påskefrokost ideer. I kan jo altid rykke rundt på dagene, hvis I skal til påskefrokost langfredag i stedet for skærtorsdag. Madplanen består blandt andet af en masse påskefrokost ideer, pizza, mørbradgryde, kyllingeburger med paneret kylling og karrydressing, rødt kød og mange andre retter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.

Madplan uge 14

Mandag: Skyr- eller koldhævede pizza med ost og skinke Tirsdag: Kyllingeburger Onsdag: Tikka Chicken Masala Torsdag: Påskefrokost Fredag: Culottesteg med knuste kartofler og bearnaisecreme Lørdag: Mørbradgryde med mos eller ris Søndag: Påskefrokost Det kunne være lækkert at starte mandagen ud med at lave pizza. I kan eksempelvis bruge min opskrift på skyrbund, koldhævet bund, blomkålsbund, tortilla eller sød kartoffel. Pizzaen kan I toppe med lidt revet ost og enten revet skinke eller en god parmaskinke og stykker af frisk mozzarella. Eller I kan lave en kartoffelpizza. Tirsdag kan I købe en stor portion kyllingefileter. Den ene halvdel kan I panere og komme i burgerboller sammen med salat, agurk, tomater og en karrydressing. Den anden del kylling kan I om onsdagen lave Tikka Chicken Masala af. Torsdag står den på påskefrokost og her kan I eksempelvis lave: høns i tarteletter, spinatrulle med laks, rørt tatar, tunmousse, røget makrelsalat, hønsesalat - både kalorielet og kalorierig -, laksesalat, skinkesalat, almindelige frikadeller eller fiskefrikadeller, roastbeef. Et godt stykke hjemmebagt rugbrød kunne være ret lækkert samt et ciabattaflute eller grydebrød. Til dessert kan I lave en gulerodskage, gulerodskage på kikærter, banankage med karamelliseret bananer og chokoladecreme, mazarinkage med mascarponecreme eller førnævnte bare med citron i både kagen og toppingen, påskesnitter, påskeæg med krokant, marcipankage med hvid chokolademousse og reder med æg eller marcipankage med støbt hvid chokolademousse. Fredag kan I lave en steg som culottesteg eller oksefilet, hvortil I kan servere knuste kartofler, tomatsalat med feta og bearnaisecreme. Lørdag står den på mørbradgryde - enten den kalorielette eller kalorierige - her kan I servere ris eller rodfrugtmos til. Søndag står den igen på påskefrokost, og I kan nuppe nogle opskrifter fra om torsdagen. God påske!