Ideer til påskebordet

Pizza på skyrdej

Pizza er jo altid lækkert og udover den traditionelle bund lavet på en helt almindelig gærdej, så kan man jo eksperimentere en del og komme med forskellige bud på pizzabunde. Her får I en opskrift på min pizzabund lavet på en nem og lækker skyrdej.

PIZZABUND PÅ SKYR – TOPPET MED OST OG SKINKE

I denne bund har jeg taget udgangspunkt i min skyrdej. Den er super nem at bikse sammen og er, i modsætning til en normal pizzabund, ret proteinrig. Som jeg plejer, har jeg toppet min pizza med revet ost og skinke – helt plain uden det vilde. Det er ret sjældent jeg spiser pizza, men når jeg gør, hælder jeg næsten altid til den helt traditionelle 90’er klassikere.

Jeg lavede en stor bradepande, som jeg vil mene giver pizza nok til 4 personer, måske kun 3. Ud af denne pizza (inklusiv bund og alt topping) fik jeg 12 stykker og i hvert stykke er der 127 kcal, 13,1g proteiner, 6,1g kulhydrater og 5,1g fedt.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

Dej

450g skyr

2 æg

25g husk

55g hvedeklid

20g havregryn

1 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

 

Topping

5-6 spsk. pizzasauce

200g revet mozzarella 15%

300g revet skinke

3 skiver serranoskinke

6 cherrytomater

 

Fremgangsmåde

 1. Lav bunden ved at røre skyr og æg sammen i en skål. Tilføj salt, bagepulver, husk, havreklid og havregryn og rør det hele godt sammen til en homogen masse.
 2. Lad dejen stå på køkkenbordet i 10 minutters tid og tænd ovnen på 180 grader.
 3. Rul dejen ud til en stor firkant (den fyldte en helt bradepande hos mig) og bag bunden i 20 minutter ved 200 grader.
 4. Smør bunden med et godt lag pizzasauce og top med revet ost, revet skinke, et par skiver serranoskinke og tomatskiver. Bag pizzaen i ca. 15 minutter og spis.

2 kommentarer

 • Christiane

  Camilla har du et forslag til erstatning for hvedeklid så den blir glutenfri;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Glutenfri havregryn vil nok være mit bedste bud 🙂 Eventuelt lige blende det til mel, så det bliver fint 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til påskebordet