Almindelig gulerodskage med cream cheese frosting
Gulerodskage er virkelig en fantastisk kage. Det er dog ikke en kage, som jeg har lavet ret ofte, men det skal der da ændres på, for det er virkelig en smagfuld, svampet og bare helt igennem lækker kage. Denne gulerodskage er en helt almindelig gulerodskage, som jeg lavede til en fødselsdag i forrige uge, og den vakte ret stor begejstring.
GULERODSKAGE MED CREAM CHEESE
Kagen er overraskende nem at lave, det mest tidskrævende er at skrælle og rive gulerødderne, men her kan man jo vælge at købe en pose færdigrevet gulerødder. Jeg valgt at halvere kagen på midten og fylde den med lidt af den lækre creme cheese frosting, men det behøver I ikke at gøre – jeg følte bare lige for det. I kan sagtens lade kagen være som den er, og bare toppe den med frosting.
Ønsker I at lave en mere kalorielet gulerodskage, så har jeg en gulerodskage lavet på kikærter liggende på bloggen.
OPSKRIFT
Ingredienser
Gulerodskage
5 æg
100g sukker
200g brun farin
2,5 dl olie
375g revet gulerod
300g hvedemel
3 tsk. kanel
2 tsk bagepulver
1 tsk. vanilje
Cream cheese frosting
170 smør
240g smøreost
180g flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at skrælle og rive gulerødderne.
- Kom sukker, brun farin og æg i en skål og pisk det i ca. 1 minut. Rør olie i massen.
- Kom hvedemel, bagepulver, vanilje og kanel i en skål og si det i æggemassen. Vend forsigtigt de tørre ingredienser i æggemassen.
- Vend til sidst de revet gulerødder i dejen.
- Kom dejen i en bradepande på 25×25 cm og bag kagen ved 175 grader (over/under) i ca. 40 minutter – tjek med en kniv om kagen er færdig.
- Lad kagen køle helt af og lav imens jeres frosting.
- Pisk blødt smør sammen med smøreost og flormelis til en lys og luftig masse. Smag evt. til med lidt citronsaft.
- Halver kagen og fordel jeres forsting på begge dele. Placer dem ovenpå hinanden og top evt. kagen med lidt hakket valnødder. Kagen kan holde sig på køl i 3-4 dage.
Ingen kommentarer endnu