Vi har netop taget hul på en forhåbentlig skøn og solrig weekend – man kan da altid håbe. Som sædvanlig skal I have næste uges madplan, som starter ud med ideer til en masse lækre frokostretter, da det er pinse på mandag, og måske nogen af jer skal holde pinsefrokost. Derudover består madplanen af fyldte peberfrugter med hjemmerørt chilimayonnaise, grillmad 'The American Way' og en masse andre nemme hverdagsretter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration til jeres aftensmad i næste uge.
Madplan uge 22
Mandag: Frokost
Tirsdag: Rester
Onsdag: Frikadeller og kold kartoffelsalat
Torsdag: Fyldte peberfrugter med chilimayo
Fredag: Pastaret med kylling, spinat og cherrytomater
Lørdag: Cordon bleu med pommes
Søndag: The American way - barbecue
Mandag er det pinse og måske nogen af jer skal holde pinsefrokost. Under alle omstændigheder kommer her et par forslag til en pinsefrokost, så kan man jo spise det til aftensmad, hvis man ikke skal til pinsefrokost. Her kommer et par ideer:
høns i tarteletter,
spinatrulle med laks,
rørt tatar,
tunmousse,
røget makrelsalat, hønsesalat - både
kalorielet og
kalorierig -,
laksesalat,
skinkesalat,
almindelige frikadeller eller
fiskefrikadeller,
roastbeef. Et godt stykke
hjemmebagt rugbrød kunne være ret lækkert samt et
ciabattaflute eller
grydebrød.
Til dessert kan I lave en
gulerodskage,
gulerodskage på kikærter,
banankage med karamelliseret bananer og chokoladecreme,
mazarinkage med mascarponecreme eller
førnævnte bare med citron i både kagen og toppingen,
påskesnitter,
påskeæg med krokant,
marcipankage med hvid chokolademousse og reder med æg eller
marcipankage med støbt hvid chokolademousse.
Tirsdag kan I bage et par
sandwichbrød eller
ciabattabrød, som I kan fylde med resterne og dermed servere sandwich.
Onsdag står den på
klassiske mormor frikadeller med enten
kartoffelsalat med purløg,
kartoffelsalat med peberfrugter eller
kartoffelsalat med radiser, dild og edamamebønner. Køber I onsdag en stor portion hakket kød, kan I torsdag bruge resten af kødet på at lave
fyldte peberfrugter eller
mexicanskinspireret fyldte peberfrugter.
Fredag kan I købe en stor portion kyllingefileter, så I af den ene del kan lave
pastaret med kylling, spinat og cherrytomater. Den resterende del kylling kan I om lørdagen bruge til at lave
cordon bleu med
pommes. Søndag står den på
grillmad 'The American Way'.