Vi skal til at tage hul på årets sidste uge, og I skal selvfølgelig have årets sidste madplan. Denne madplan er en smule speciel, da nytårsaften falder på fredag og derfor er madplanen ikke helt traditionel. Tilgengæld har jeg skrevet en masse ideer til nytårsmenu - både forret, hovedret og dessert. Derudover har jeg linket til en del tømmermændsmad. Jeg håber I kan finde lidt inspiration! Derudover håber jeg I får en dejlig uge og kommer godt ind i 2022.
MADPLAN 52
Mandag: Cordon bleu med pommes
Tirsdag: Avocado kyllingesalat i wraps
Onsdag: Stegte nakkekoteletter med ratatouille
Torsdag: Braiserede nakkesteg med mos
Fredag: Nytårsaften
Lørdag: Tømmermænd
Søndag: Rester
Mandag kan I købe en stor portion kyllingefileter, så I den ene dag kan lave
cordon bleu med
pommes. Den resterende del kylling kan I bruge om tirsdagen på at lave
avocado kyllingesalat i wraps.
Køber I onsdag en stor nakkesteg, kan I skære et par nakkekoteletter, som I kan stege om onsdagen og dertil servere
ratatouille. Den resterende hele nakkesteg, kan I bruge til at lave
braiserede nakkesteg med
mos om torsdagen.
Fredag er det nytårsaften og selvom jeg godt ved, I måske allerede har fastsat menuen, så kommer her lidt blandet ideer. Til forret kan I servere
tomatsalat og i stedet for mozzarella, kan I komme hele burrata i. Ellers kan I servere
kyllingerilette,
spinatroulade med laks eller
serranoskinke, paneret blomkålsstykker eller
kammuslinger med puré. Derudover har jeg tidligere lavet et indlæg med
3 små hapser, som også kan serveres til forret.
Til hovedret skal I måske have rødt kød af en slag, og dertil kan I servere
pommes,
pommes anna,
knuste kartofler,
melonsalat,
cremet grønkålssalat,
nytårssalat,
quinoasalat med spicy kikærter,
fyldte svampe,
asparges med serranoskinke og parmesan,
squashruller,
bearnaisecreme eller
haydari. Et godt stykke brød som
flute,
ciabattebrød eller
foccacia er ret lækkert til.
Til dessert kan I eksempelvis lave en
toffifee tærte,
vegansk chokolademousse,
cookiebund med karamel og chokoladeganache,
brownie med vaniljeis,
brownie med chokolademousse,
cookiebund med karamelmousse,
mazarinkage med hvid chokolademousse eller
marcipanbund, karamel, krokant og chokolademousse.
Lørdag står den i sagens natur på tømmermændsmad! Jeg tænker I enten kan vælge en af tømmermændsretterne og lave den om søndagen, ellers kan I spise rester. Men her kommer lidt ideer til tømmermændsmad;
nachos på søde kartofler,
burger,
flæskestegssandwich,
blomkålstoast,
pizzatærte,
koldhævede pizzadej med oksekød eller
skinke,
pizza på sød kartoffel,
quesadillas,
pommes med oksekød og smeltet ost eller
kebabsalat.