Shepherds pie
Lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
En god gammel engelsk klassikere med et lille twist. Denne engelske pie laves for det første normalt med oksekødet eller lammekødet, men det har jeg i denne forbindelse byttet ud med hakket kyllingekød. Derudover har jeg tilføjet en smule flere grøntsager end der er i originalopskriften, for det synes jeg er ret lækkert og er med til at gøre retten let og knap så tung, som den ellers hurtig kan blive. Jeg har tilføjet både lidt gulerod og squash til den kødfyldige del af tærten, samt lidt knoldselleri til mosen, som tærten er toppet med. Derudover servere jeg lidt grønne bønner til retten og det fungerede rigtig godt.
OPSKRIFT 4 pers.
Ingredienser
Kødet
400g hakket kylling
2 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 squash
1 spsk. tomatpure
5 dl kylling- eller grøntsagsfond
4 spsk. worcestershire sauce
1 spsk. tørret timian
Salt og peber
Mosen
300g knoldselleri
350g kartofler
20g parmesanost
1 dl mælk
1 spsk. kærgården let eller olie
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at forberede køddelen. Snit løg og hvidløg og steg det på en pande i lidt olie til løgene er blevet blanke. Imens river I squash og gulerødder på et rivejern – så er det klar.
- Skru helt op for varmen på panden og brun det hakket kød af. Husk at tilføje salt og peber til kødet.
- Når kødet har taget farve, kommes de revet grøntsager på panden og skal stege med 5 minutters tid – til vandet er fordampet. Tilføj tomatpure, tørret timian, worcestershire sauce og lad det stege 30 sekunder og tilføj derefter fond.
- Lad kødet simre 30 minutters tid og lav imens mosen.
- Skræl kartofler og knoldselleri og skær det i store tern. Kom grøntsagerne i en gryde fyldt med vand og kog dem møre. Det tager ca. 10 minutter.
- Dræn vandet fra grøntsagerne og mos dem godt sammen. Tilføj smør/olie, mælk, 15g revet parmesanost samt salt og peber og smag mosen til.
- Når kødet er simret færdigt kommes det i et smurt fad, hvorefter mosen kommes ovenpå. Riv lidt ekstra parmesan på toppet af tærten og kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 30-35 minutter.
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling
Ingen kommentarer endnu