Koldhævede fuldkornspizza med oksekød og forårsløg dressing
En lækker koldhævet grov pizzabund toppet med lidt forskelligt os, spicy oksekød, lidt grøntsager samt en lille klat forårsløgs dressing. Denne pizza lavede jeg for et stykke tid siden, da jeg virkelig havde lyst til en rigtig pizza. Indtil da havde jeg kun smagt pizzaer hvor bunden var lavet på grøntsager, men nu havde jeg lyst til en rigtig pizza. Denne bund er dog lavet på lidt groftmel og ikke kun hvedemel, men den smager stadig fantastisk, man kan faktisk ikke smage at bunden er lidt grov.
Fyldet kan man selvfølgelig variere som man ønsker, men denne kombination er lækker, dog kan den sagtens tåle lidt flere grøntsager, hvis man er til det. Ellers vil jeg foreslå en lækker salat on-the-side.
Opskrift
Dej (til 2 pizzaer)
2 dl lunken vand
15g gær
3 spsk. olie
2 tsk. salt
150g groft mel
200-250g hvedemel
- Start med at opløs gæren i det lunkne vand.
- Derefter tilsættes salt og olie.
- Lidt efter lidt ældes melet i dejen, start med det grove mel og derefter hvedemel. Æld dejen i små 10 minutter enten med håndkraft eller på en køkkenmaskine.
- En skål smøres med olie og dejen kommes i skålen.
- Dejen stilles på køl natten over.
- Den efterfølgende dag delen dejen i 2 og rulles ud til en cirkel.
- Fyldet kommes på og pizzaerne, som bages ved 220 grader i ca. 15 minutter.
Denne pizza toppede jeg med lidt pizzasauce, 40g revet mozzarella 13% samt 30g mozzarella bøf. Derudover stegte jeg lidt oksekød i små terne på en pande sammen med lidt paprika, salt, peber og spidskommen, som kom ovenpå osten sammen med lidt rød peberfrugt.
Mens pizzaen er i ovnen laves en forårsløgs dressing bestående af 2 spsk. fromage fraise, salt, peber, lidt citron saft samt 1 fintsnittet forårsløg.
Når pizza en bagt færdig toppes den med dressingen samt lidt frisk parmesan.
Ingen kommentarer endnu