Så er der efterhånden ikke mange dage til juleaften og de efterfølgende juledage. Selvom mange af os allerede ved, hvad vi skal lave og spise de næste par dage, og måske ikke har næste uges madplan i tankerne, så får I alligevel madplanen for årets sidste uge. På søndag er det nytårsaften, så derfor får I lidt blandet ideer til menuen. Derudover består madplanen blandt andet af stegte nudler med tigerrejer, spaghetti bolognese, burger og flere andre nemme hverdagsretter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.
Madplan uge 52
Mandag: Julefrokost
Tirsdag: Julefrokost
Onsdag: Stegte nudler
Torsdag: Pizzatærte med sprød salat
Fredag: Spaghetti bolognese
Lørdag: Kyllingeburger med karrydressing og paneret kylling
Søndag: Nytår
Mandag og tirsdag er det henholdsvis 1. og 2. juledag og mange af os skal muligvis til julefrokost og her kan menuen eksempelvis stå på
hønsesalat,
skinkesalat,
roastbeef,
frikadeller,
mørbradbøffer med svampe og løg og/eller
høns i tarteletter. Har I tid og lyst, kan I bage jeres eget
rugbrød. Som dessert kan I eksempelvis bage en
krydderkage med cream cheese,
mazarinkage med kokostopping,
julekage med marcipan, appelsin og chokolade,
cookiebund med karamel + 2 slags chokolade ganache,
frugtsalat med vaniljecreme eller en
marcipanbund med nougatmousse.
Onsdag synes jeg dagens aftensmad ikke skal bestå af svinekød, da mange af os får en del svinekød i juledagene. Derfor står den på
stegte squash nudler med grøntsager og store tigerrejer. Torsdag kan I købe en stor portion hakket oksekød, hvor I af den ene del kan lave
pizzatærte, og af den anden del kan I fredag lave
spaghetti bolognese. Torsdag kan I lave en stor portion
sprød salat med avocado, rødkål, æble mm. som I kan servere både torsdag og fredag.
Lørdag står den på kyllingeburger med
karrydressing,
hjemmebagte burgerboller og
paneret kylling.
Søndag er det nytår og I har sikkert allerede planlagt dagens menu, men ellers får I her et par ideer til nytårsmenuen. Til forret kan I lave
carpaccio med
parmesanmayonnaise,
lakserilette,
rørt tatar med
estragonmayo,
kammuslinger med blomkålspure,
pankopaneret kyllingestykker med
chilimayo eller
perlebygsotto med mørksej.
Til hovedret kan I eksempelvis lave en stor
oksefilet i sous vide, hvortil I kan servere
pommes frittes,
pommes Anna,
knuste kartofler eller
hasselback kartofler. En god salat som
tomatsalat med burrata,
kålsalat med saltet mandler og
ranch dressing,
sprød salat med avocado, æble og parmesandressing,
tabouleh salat eller
cremet broccolisalat.
Bearnaisecreme er også lækkert at servere til. Dertil kan I også lave
foccaciabrød eller
ciabattaflute.
En dessert hører sig jo også til, og her kan I eksempelvis lave
brownie, hvortil I kan servere vaniljeis eller I kan toppe den med chokolademousse. Ellers kan I lave
blondie med hvid chokolademousse,
toffifeetærte,
brownie med bærmousse,
brownie med chokolademousse,
marcipankage med chokolademousse,
pavlova med konditorcreme,
peanut/karamel bidder med sprød bund,
banoffee pie,
chokoladetærte med karamel og ganache eller
marcipankage med karamel, krokant og mousse.
Jeg håber I alle får en dejlig jul og et godt nytår!