Madplan uge 29

Peanut karamel bar

Jeg elsker hjemmelavet chokoladebarer, ja i princippet elsker jeg bare alt slags chokolade… nå men specielt dem med nødder, og tilføjer man et godt lag tyk karamel, så er det altså lige prikken over i’er, hvis I spørg mig.

KARAMEL, CHOKOLADE & PEANUTS

Disse chokoladebarer er med peanuts og jeg har fået inspiration til dem fra min lignende opskrift på havregryns karamelsnitter med hasselnødder, som er meget lig disse barer, dem her er bare med peanuts og salt, i stedet for hasselnødder og kakao. Jeg lavede faktisk begge slags for et par uger siden, og jeg har meget svært ved at udpege favoritten, da de begge smager fantastisk, dog på hver deres måde. Så I kan jo eventuelt lave en portion af hver, nu I er i gang.

Barerne består af forskellige elementer, men det kræver ikke meget arbejde og jeg kan garantere, at I ikke bliver skuffet.

OPSKRIFT 15-18 små stykker

Ingredienser

Bund

70g saltet peanuts

70g havregryn

30g hvedemel

70g smør

50g sukker

 

Karamel

1/2 dåse kondenseret mælk

35g smør

35g brun farin eller sukker

65g saltet peanuts

Knivspids salt

 

Chokoladeganache

140g mørk chokolade

1,5 dl piskefløde eller cremefine 19%

Knivspids salt

 

Fremgangsmåde

  1. Lav bunden ved at blende peanuts og havregryn og kom det i en skål. Tilføj sukker, smeltet smør og hvedemel og rør det godt sammen.
  2. Kom massen i en from på 12×22 cm og bag den ved 180 grader i ca. 10 minutter.
  3. Lav karamellen ved at komme kondenseret mælk, farin, salt og smør på en pande og lad karamellen simre i 6-8 minutter. Rør i massen hele tiden.
  4. Hæld karamellen over den bagte bund, tilføj peanuts og bag den yderligere i ca. 7 minutter. Lad den køle helt af.
  5. Lav jeres ganache ved at komme cremefine og chokolade i en gryde sammen med lidt salt og smelte det sammen.
  6. Lad ganachen køle lidt af, hæld den over karamellen og stil den på køl i 3-4 timer eller til chokoladen har sat sig. Skær den i passende stykker og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 29