Et ærligt indlæg

Perlebyg/rårisotto med mørksej

Her får I opskriften på en slags risotto, som i stedet for normale risottoris er lavet på perlebyg og råris. Kombinationen fungerer rigtig godt, der er lidt mere bid i denne version end i en almindelig risotto, den er fyldt med smag og den mætter samtidig ret meget. Perlebyg/rårisottoen er fyldt med svampe, bønner og asparges og til ‘ottoen’ har jeg stegt et lækkert stykke mørksej, men I kan sagtens servere andre slags fisk til, hvis I foretrækker noget andet.

OPSKRIFT 2-3 personer

Ingredienser

125g råris

125g perlebyg

300g blomkål

8-9 dl fond

2 spsk. god olie

25g revet parmesan

3 spsk. hytteost

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

100g edamamebønner

200g asparges

10 svampe

450g mørksej

5 skiver serranoskinke

Lidt stegeolie

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at fintsnitte hvidløg og skalotteløg og steg det i lidt olie ved middelvarme i ca. 5 minutter. Kom råris og perlebyg på panden og steg det nogle minutter under omrøring.
  2. Tilsæt ca. 1 dl bouillon af gange. Det vil sige at I først skal tilsætte den næste dl, når risene har opsuget alt væsken. Det tager dobbelt så lang tid at lave denne slags risotto i forhold til en almindelig, så I skal huske at starte i god tid. Det tager 40-45 minutter alt i alt.
  3. Mens ‘ottoen’ bliver klar, kan I færdiggøre nogle at de andre elementer. Snit blomkålen meget fint, jeg brugte min foodprocessor, men et almindeligt rivejern kan sagtens gøre arbejdet. Halver svampe og skær asparges ud.
  4. Efter 25 minutter steges svampene på en pande, de skal have 5 minutters tid, kom dem i en skål og steg asparges 1 minuts tid på panden, og kom også dem i skålen.
  5. Lad pande stå på blusset og sørg for at varme den godt op. Mørksejen strøs med salt og peber, lidt olie kommes på panden og fisken steges med skinsiden nedad – hold på fisken et minuts tid, så den ikke ‘løfter’ sig fra panden. Efter 5-6 minutter kan I se, at lidt over halvdelen af fisken er blevet hvid i stedet for klar, vend fiske og giv den 30 sekunder på den anden side. Kom efterfølgende fisken på en tallerken og lade den stå til ‘ottoen’ er færdig.
  6. Kom serrano skiverne på den varme panden og giv dem 1 minut på hver side.
  7. Efter 35-40 minutter begynder ‘ottoen’ er være klar. Smag lige om perlebyg og ris er færdige, de skal være al dente. Tilsæt de stegte asparges og svampe samt edamamebønner og blomkål. Lad det stege med nogle minutter.
  8. Tilsidst tilføjes 2 spsk. god olie, hytteost og revet parmesan i ‘ottoen’. Fjern pande fra blusset, kom låg på og lad retten stå et par minutter.
  9. Rør rundt i ‘ottoen’ og sørg for at smage den til med salt og peber. Hvis den er for tyk hælder I bare lidt mere bouillon ved. Ottoen skal ikke være klæberig, men blød og lækker.
  10. Kom en god portion af perlebyg/rårisottoen på en tallerken, top med mørksej og lidt stegt serranoskinke og eventuelt lidt frisk persille. Servér straks.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et ærligt indlæg