Riskiksbidder med chokolade og nøddesmør

Blondie med hindbær og ristet mandler

Lækker brownie lavet på hvid chokolade, også kaldet blondie, fyldt med friske hindbær og ristet mandler. Det lyder lækker og jeg kan love jer for, at det smager endnu bedre end det lyder.

HVID BROWNIE – EN FAVORIT

For et par år siden lavede jeg for første gang en blondie, og jeg har efterhånden lavet dem rigtig mange gange sidenhen, da den er blevet utrolig populær. Jeg tror det er fordi, de fleste af os er vant til at en brownie skal være mørk og laves på mørk chokolade, så denne slags brownie er forholdsvid ‘ny’ for mange af os. Jeg må indrømme, at den er gået hen og er blevet en favorit hos mig – den hvide brownie kan noget!

Kagen på billedet er en ret lille portion, så opskriften har jeg fordoblet nedenstående opskrift, så portionen passer til en bradepandestørrelse på ca. 35×25 cm. Der er jo ingen grund til at lave en lille portion blondie, når nu man alligevel er i gang. Kagen er toppet med en hvid chokolademousse, men det kan sagtens undlades.

OPSKRIFT

Ingredienser

300g smør

450g hvid chokolade

6 æg

370g sukker

230g hvedemel

1 tsk. vaniljesukker

1 lille tsk. bagepulver

Et nips salt

150g hindbær

80g ristet mandler

 

Hvid chokolademousse

3 blade husblas

255g hvid chokolade

600g piskefløde

 

Fremgangsmåde

  1. Hvis I ønsker at toppe kagen med hvid chokolademousse, så skal I lave den 4 timer inden servering, og meget gerne dagen inden.
  2. Kom husblas i koldt vand i 15 minutter. Hak chokoladen fint og kom i en skål. Varm fløden til lige netop kogepunktet og tag den af varmen. Kom de udblødte husblas i fløden og hæld det over chokoladen. Lad det stå 2 minutter og rør derefter i chokoladen til den er homogen. Kom film over skålen, sørg for at filmen rør selve massen, så der ikke dannes kondens. Stil moussen på køl 3-4 timer, gerne til næste dag.
  3. Så skal I til kagen. Tænd nu ovnen på 160 grader varmluft. Kom mandlerne på en bradepande og rist dem i ovnene i ca. 13-15 minutter. Lad dem efterfølgende køle af og hak dem groft.
  4. Stil ovnen på 180 grader og gå i gang med kagen. Smelt smørret og tag det af varmen. Hak den hvide chokolade, kom den i gryden med det smeltet smør og smelt det sammen.
  5. Pisk æg, sukker og salt luftigt og rør smør/chokoladeblandingen deri. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med de grofthakket mandler.
  6. Kom dejen i en bradepande på ca. 23x35cm, kom hindbærrene ovenpå dejen og tryk dem ned. Bag kagen i 35-40 minutter. Tjek med en skarp kniv om kagen er færdigbagt.
  7. Lad kagen køle af, stil den gerne på køl, og spis den som den er eller top med hvid chokolademousse. Pisk den afkølet creme til en let mousse, kom moussen på en sprøjtepose, sprøjt på kagen og pynt.

6 kommentarer

  • Lea

    Hej Camilla.
    Du skriver man skal bruge bagepulver i fremgangsmåde, men det står ikke i opskriften. Hvor meget skal man bruge?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hov, nej det har jeg dag glemt. Ændrer det med det samme.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annesofie

    Hej ☀️
    “Alm. Brownie” bliver ofte bedre efter en dag i køleskab, er det også gældende for en blondie brownie? 🙂 og i forhold til konsistens, er denne også “chewy”?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Jep det er det. Den bliver lige så ‘konfekt-agtig’ som en rigtigt brownie, hvis man stiller den i køleskabet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hej Camilla.
    Den kage ser super lækker ud! Kan den fryses? Og og hvordan vil du i så fald tø den op – i køleskab eller ved stuetemperatur?
    Mvh Katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Katrine
      Den kan sagtens fryses, dog uden moussen 🙂 Tror det er lige meget, men det går selvfølgelig hurtigere på køkkenbordet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Riskiksbidder med chokolade og nøddesmør