Omelet med spinat og hytteost

Tærte med skinke og broccoli

4B0C68BA-61F8-4AD3-9171-7B621A1A4927

Tærter har egentlig aldrig sagt mig så meget, men forleden fik jeg alligevel lyst til det, efter at have set en masse tærtebilleder på instagram. For at spare lidt på kalorierne og kulhydraterne er den lavet uden hvedemel, men i stedet på en masse andre lækre ting.

Fyldet kan man selvfølgelig variere som man ønsker, men jeg synes at denne kombination af broccoli, skinke, løg og hytteost er ret god.

Denne tærte er lidt lille så der er nok kun mad til 3 personer, jeg tror formen er omkring 16 cm i diameter. Så hvis I ønsker at lave en i ‘normal’ størrelse, tænker jeg at I fordobler opskriften så passer det nok meget godt.

Opskrift

70g mel – jeg blandede fuldkornsmajsmel og quinoamel

15g Husk

20g kokosfibermel

3 dl. vand

1/2 tsk. salt

130g revet skinke

1 rødløg

3-4 æg – afhænger af størrelsen

90g broccoli

80g hytteost

1/2 dl. mælk

  1. Melet, husk, kokosfibermel og salt blandes samme og vandet tilføjes.
  2. Brug hænderne og bland dejen godt og grundigt sammen, og lade den lige trække 10 minutters tid.
  3. Efterfølgende smøres en tærteform med olie, dejen rulles ud og lægges i formen. Bag bunden i ca 12-14 minutter ved 200 grader.
  4. Imens skæres løget i ringe, broccoli skæres i små buketter og æg, mælk, hytteost, lidt salt og peber blandes sammen i en skål.
  5. Når bunden er bagt tages den ud af ovnen og fyldes med alt det lækre fyld.
  6. Start med halvdelen af skinken, lidt løg, broccoli, den sidste del skinke samt lidt løg på toppen. Derefter hældes æggemassen over og tærten bages igen ved de 200 grader i ca. 20 minutter.

Jeg vil nok servere en lækker salat til tærten eller bare nogle grøntsagsstave, hvis det skal gå lidt hurtigt. En dip af en slags ville også være super lækkert.

817EF3D9-537F-4ECF-81F1-4F5AAA8AF8840556CF89-B945-4ED8-AE02-772EE1EB70B426CB04A2-D863-40DE-84EC-C1F2019ED7E7F06D0C0C-2F56-46AE-8564-B3EC7E290B9C2BA1D7B7-30AC-4CAE-B653-95802921ACA250E3CB41-F913-407B-B742-C182A3E242F3BA6416AF-F263-427A-9B85-3691E05C4E6C

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Omelet med spinat og hytteost