Tunsalat med peberfrugt og rejer

Grove koldhævede gulerodsboller

Hjemmebagte boller smager altså godt og er en skøn start på weekenden. At skulle undvære hjemmebag i det daglige er for mig noget af det sværeste, men jeg synes nu at det er helt ok indimellem. Derfor prøver jeg selv at få bagt, når jeg får lyst til lidt hjemmebag, på den måde kan jeg holde styr på, hvad de indeholder og hvad jeg putter i munden.

Disse boller indholder hvedemel, men det er faktisk også det ‘værste’ som er i dem, men som man kan læse utallige steder, så skal man jo ikke være bange for hvedemel, så det er vi ikke 🙂 For at gøre dem lidt sunde har jeg tilføje grovmel af forskellige slags, derudover er de spækket med kerner og revet gulerod.

Opskrift

6 dl koldt vand

25g gær

350g hvedemel

120g grahamsmel

100g havreklid

1 tsk. salt

1 tsk. honning

100g solsikkekerner

50g hørfrø

50g sesamfrø

3 gulerødder

  1. I en stor skål tilføjes vand og gær og gæres røres godt ud i vandet.
  2. Gulerødderne rives og tilsættes til skålen sammen med frø, kerner, salt og honning.
  3. Efterfølgende tilføjes grahamsmel og havrekilde og med en  grydeske blandes dejen godt sammen. Tilsidst tilsætte hvedemelet og der røres igen rundt.
  4. Det kan være forskelligt hvor meget mel dejen kan trække, så prøv at vurdere hvad I synes. Dejen skal være til at røre rundt i, men den skal ikke være flydende – den skal have en grødagtig konsistens.
  5. Skålen dækkes til med en frysepose og et viskestykke og stilles på køl natten over.
  6. Om morgen tændes ovnen på 225 grader og med 2 spiseskeer sættes dejen på et stykke bagepapir.
  7. Bag boller i 15-18 minutter og lad dem køle lidt af på en rist.

Da jeg lavede disse grovboller sidste weekend, havde jeg i virkelig lang tid haft lyst til en bolle med smør og ost, så det er hvad der kom på denne bolle! Men hvis man vil være lidt sundere, kan man jo vælge at spise dem uden noget, hvilket altså også fungerer rigtig godt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tunsalat med peberfrugt og rejer