Sundere udgave af 'den du ved nok-kage'

Æggekage med kylling og asparges

Jeg elsker æg, men har faktisk altid haft lidt et had-forhold til æggekager. Jeg har altid syntes at æggekage var utrolig kedeligt, men tror lidt det hænger sammen med, at da jeg var barn og min mor lavede den, bestod 60 procent af æggekagen af store stykker kedelig kartoffel. Men nu er jeg jo voksen og kan lave en æggekage, som jeg bedst kan lide den også smager den jo faktisk ret godt 🙂

I stedet for kartofler er denne æggekage fyldt med kylling og lidt blandet grøntsager. Derudover har jeg lavet en lidt spids/bitter salat til, som jeg synes passer utrolig godt til æggekage, ja og et stykke rugbrød hører sig jo også til. Det er virkelig en lækker og ikke mindst nem ret. Den kan forberedes i forvejen, så den bare lige skal i ovnen 15 minutter inden aftenmadstid, ellers kan man tilberede den i forvejen og spise den kold, det smager altså også godt.

Opskrift

150g kylling

100g broccoli

8 friske grønne asparges

8 cherrytomater

6 svampe

1 rødløg eller skalotteløg

2 håndfulde rucola

1 tsk. koldpresset olie

6 dråber citron

8 æg

1 dl mælk

2 spsk. hytteost

Salt og peber

  1. En pande varmes op, svampene halveres og kommes på panden.
  2. Broccoli skæres i mindre buketter, tomaterne halveres og asparges skæres i passende stykker. Alle grøntsagerne kommes på panden til svampene, de skal lige stege med 4-5 minutter.
  3. Jeg brugte kylling som allerede var tilberedt, så derfor kom jeg det bare på panden til grøntsagerne de sidste 2 minutter.
  4. I en skål slås æggene ud og mælk, hytteost, salt og peber tilføjes. Æggemassen hældes over grøntsagerne og panden kommes i ovnen ved 200 grader i 12-14 minutter.
  5. Imens æggekagen er i ovnen laves salaten. Løget skæres i meget fine tynde skiver og kommes på en tallerken sammen med rucolaen. Den koldpresset olie, citronsaften og et nips salt tilføjes og det hele blandes sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere udgave af 'den du ved nok-kage'