Mørbradbøffer i svampesauce med grøntsagsmos

Nutella lavet på hasselnødder

NUTELLA!! Amen det smager jo fantastisk, men det er vist fyldt med en masse sukker og er måske ikke specielt godt at spise for meget af, lidt skal man jo indimellem, men… 🙂 Nå men derfor har jeg prøvet at komme op med en lidt sundere udgave af nutella, og jeg synes faktisk at denne version blev utrolig lækker. Jeg har tidligere prøvet med mandler, hvilket også smager skønt (den opskrift kan I finde lige her), men det giver lige det sidste at bruge hasselnødder, det minder mest om rigtig nutella.

OPSKRIFT

Ingredienser

150g hasselnødder

100g dadler

1 dl væde – vand eller mælk

1 spsk. honning

3 spsk. kakaopulver

50g smeltet mørk chokolade

1 tsk kokosolie

Et lille nips salt

 

Fremgangsmåde

  1. Hasselnødderne bages i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter. Nødderne tages ud af ovnen og lægges på et viskestykke, hvor de gnides mod hinanden så skallerne falder af.
  2. Nødderne kommes i en blender og blendes godt igennem til det er blevet til meget fint mel.
  3. Dadlerne, honning, kokosolie og kakaopulver tilføjes og det hele køres i blenderen i ca. 5 minutter . Tilføj evt. vand eller mælk hvis det er nødvendigt.
  4. Når massen har fået en lækker lind konsistens, tilføjes den smeltet chokolade sammen med lidt salt.
  5. Det hele blendes sammen og smages til.

Denne nutella kan bruges til mange forskellige ting, man kan eksempelvis smøre det på en bolle, ligesom jeg har gjort på nedenstående billede, hvor jeg har smurt en af mine hjemmelavet grove chokoladeboller (opskriften på dem kan I finde her) med denne nutella. Men det smager også skønt ovenpå grød eller eksempelvis pandekager. Nutella har jeg tidligere brugt som fyld i mine hjemmelavet Ferrero Rocher og den opskrift kan I finde her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørbradbøffer i svampesauce med grøntsagsmos