Flæskestegssandwich med hjemmebagte grovboller
En lækker flæskestegssandwich er altså aldrig til at tage fejl af, og hvis man samtidig selv bager nogle luftig bløde burgerboller så smager det helt fantastisk. Selvom bollerne er hjemmelavet, så vil jeg stadig påstå at det alligevel er lidt en snyde ret, da mange af de andre elementer er købt færdiglavet. Men altså det skal der jo også være plads til indimellem, det er jo ikke altid man gider eller har tid til de store armbevægelser i køkkenet, også er det jo skønt at man stadig kan få lækker mad.
Det er egentlig en lidt sjov opskrift at komme med, for det kræver jo virkelig ikke ret meget at lave disse sandwich, det er kun bollerne som skal laves. Ja okay selvfølgelig kan man også sagtens selv lave sine syltet agurker og rødkål, men man kan også gøre ligesom jeg og købe nogle gode færdiglavet, de smager altså også ret godt og gøre lige retten noget nemmere at bikse sammen.
Udover syltet agurker og rødkål så bruger jeg ikke meget mere end lidt salatmayonnaise og et stykke flæskesteg, og det tænker jeg de fleste har ok styr på at lave, men hvis ikke, så tryk på dette link og der er i denne opskrift en forklaring på, hvordan man laver en god flæskesteg. Så alt i alt skal I jo bare have opskriften på disse lækre grove burgerboller og den kommer herunder.
OPSKRIFT 12 stk.
Ingredienser
30g gær
4 dl lunken vand
1 tsk salt
0,5 dl olie
1 æg
100g grahamsmel
150g fuldkorns speltmel
5-600g hvedemel
6-8 dråber flydende sødemiddel
1 æg til pensling samt sesamfrø
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilføj salt, olie, æg samt sødemiddel. Rør det hele godt sammen.
- Tilføj grahamsmel og speltmel først og lad det køre 1 minuts tid på køkkenmaskinen. Tilføj hvedemel lidt af gangen. Når alt melet er kommet i, skal dejen køre på maskinen 7-8 minutter.
- Lad efterfølgende dejen hæve 1 time.
- Form derefter 12 burgerboller, pensel lidt sammenpisket æg på bollerne og strø med sesamfrø. Lad dem hæve på en bageplade i 30 minutter og kom dem efterfølgende i en 200 grader forvarm ovn i 16-18 minutter.
Så gælder det bare om at samle sin burger. Skær en boller over, smør med lidt salatmayonnaise, læg en skive flæskesteg, kom eventuelt lige lidt salt på kødet, placer lidt rødkål, syltet agurker samt et par skiver æble ovenpå kødet og top med låget! Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu