Grove juleboller med kanel og rosiner

Dadelkugler

Til jul plejer jeg altid at lave havregrynskugler, som er fyldt med smør og flormelis, men for at undgå at spise for mange af dem, har jeg de sidste par år også lavet dadelkugler. De smager dog på ingen måde som havregrynskugler, derfor de også kaldes dadelkugler, men de smager virkelig godt og fungerer fantastisk som alternativ til havregrynskuglerne. Derudover synes jeg de er ret jule-agtige.

Man kan trille dadelkuglerne, i lige hvad man ønsker som eksempelvis kokos, kakao, hakket nødder, frysetørret hindbær eller hvad man ellers lige kan komme på. Udover at kuglerne smager skønt, så tager det ikke meget mere end 10 minutter at lave dejen, forme kuglerne og trille dem – så det er lige til at overkomme. Det smarte ved dem er at de kan holde sig ret længe i køleskabet, så de kan laves i god tid. Dermed er der en ting mindre at stresse over når juledagene presser sig på 🙂

OPSKRIFT ca. 12 stk.

Ingredienser

200g dadler

5g mandler

30g havregryn

2 spsk. kakao

1/2 tsk. vaniljepulver

Evt. en lille sjat rom

50g kokosmel til at trille kuglerne i

 

Fremgangsmåde

  1. Mandlerne blendes fint, der må dog stadig gerne være lidt små mandelstykker.
  2. Dadlerne tilføjes, husk at fjerne stenene, og de blendes sammen med mandlerne.
  3. Kakao, havregryn, vaniljepulver og rom tilføjes og hele massen blandes godt sammen.
  4. Form til små kugler og rul dem i kokos eller kakaopulver.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove juleboller med kanel og rosiner