Couscous salat med spinat, granatæble og feta

Chicken Piccata med spaghetti tilbehør

For et stykke tid siden faldt jeg over denne ret, som så virkelig lækker ud og som vist er lidt en klassikere i det italienske køkken. Normalt består retten ikke af ret mange ingredienser, men I min er der lidt flere, nærmere betegnet lidt flere grøntsager. Derudover har jeg som tilbehør til retten lavet en slags spaghettitilbehør, som består af en blanding af bønnespaghetti og squashspaghetti samt cherrytomater og spinat. MEN hvis I er mere til almindelig spaghetti, så kan I sagtens bruge det i stedet for både squash- og bønnespaghetti.

Det er en virkelig nem og lækker ret, som ikke tager meget mere end en lille halv time at bikse sammen. Som det første skal I bare ordne alle grøntsagerne, skære kyllingen ud og koge spaghettien, også skal tingene bare hurtig samles. I skal lige have in mente at det er en lidt syrlig ret grundet citronen, så hvis I ikke bryder jer om det, så vil jeg nøjes med at bruge 2 skiver citron.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

3 stk. kyllingefileter

3 stk. skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk. kapers

1 spsk. majsstivelse

3 dl kyllingefond

4 skiver citron

8 svampe

100g bønnespaghetti (eller almindelig spaghetti)

10 cherrytomater

2 håndfulde frisk spinat

1 squash

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at ordne alle grøntsagerne, da retten ikke tager lang tid at lave, så er det nemmeste hvis alt er hakket og gjort klar. Så skær svampene i 3 mm skiver, skær citronen i ringe og del derefter hver ring i 4, skær skalotteløg i både og hak hvidløgene groft. Lav spaghetti af den ene squash ved at bruge en spiralizer, halver cherrytomaterne og hak spinaten meget groft.
  2. Skær kyllingefileterne over på langt så I får 6 tynde stykker kyllingefileter. Strø med salt og peber og steg dem på en pande ved høj varme. De skal have ca. 3 minutter på hver side.
  3. Kog bønnespaghetti efter anvist og stil til siden.
  4. Tag kyllingerne af panden og steg løg og svampe i lidt olie i 3-4 minutter. Tilføj 2 fed hakket hvidløg, citronskiver samt kapers og lad det stege yderligere 2 minutter. Tilføj majsstivelse og kylligefond og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber og kom de stegte kyllingefileter ovenpå. Lad nu retten simre yderligere et par minutter, mens I lavet tilbehøret.
  5. Tag en ny pande, tilføj lidt olie og steg cherrytomaterne ved høj varme et par minutter. Kom de sidste 2 fed hakket hvidløg på panden sammen med den kogte bønnespaghetti og squashspaghetti og lad det stege 1 minuts tid. Vend tilsidst spinaten i retten og server sammen med kyllingen. Top eventuelt med lidt hakket persille.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Couscous salat med spinat, granatæble og feta