Grøn salat med en grøn dressing

Squashmuffins med lys chokolade, valnødder og ‘nutella’ i midten

Muffins er virkelig en lækker dessert, eller en nem og hurtig snack, som hos mig altid lige kan stille den søde tand. Jeg har ofte en eller anden slags sundere ‘kage’ enten i køleskabet eller i fryseren og det er altså virkelig rart at have liggende. Det gør det noget nemmere ikke at spise en masse knap så sunde ting, hvis man pludselig får lyst til lidt lækkert.

Jeg laver ofte muffins, hvilket jo kan laves på et utal af måder, det er ofte bananmuffins som jeg laver, og som jeg har en opskrift på lige her. Jeg har faktisk også en opskrift på gulerodsmuffins her. MEN disse muffins er med squash, sukkerfri mælkechokolade og valnødder, også har jeg kommet en lille klat smørepålæg fra EASIS i midten af hver muffins og det fungerer helt perfekt. Muffinsene er uden tilsat sukker og er samtidig glutenfri, hvis nogen af jer foretrækker det.

Udover smørepålæg, mælkechokoladen og valnødderne så er dejen smagt til med kardemomme og vanilje og disse kombinationer fungerer utrolig godt, faktisk overraskende godt. Jeg var lidt i tvivl om kardemomme og mælkechokolade ville gå i spil, men det smager helt fantastisk. Smørepålægget fik jeg ind i midten af hver muffins, ved at lave nogle små kugler af smørepålægget, som jeg så frøs ned. Så er det bare at stikke en kugle i hver muffinsform, når dejen er hældt i. Det er faktisk ret nemt.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

80g mandler

140g havregryn

70g dadler

1 æg

50g kokosolie

1 dl vand

150g squash

1 tsk. bagepulver

0,5 tsk. natron

1 tsk. vaniljepulver eller paste

0,5 tsk. kardemomme

50g perfect fit fra EASIS

40g valnødder

40g lys chokolade fra EASIS

Ca. 100g chokolade smørepålæg fra EASIS

 

Fremgangsmåde

  1. Som det første skal I med to teskeer lave 12 kugler med chokolade smørepålægget fra EASIS. Kom dem på et stykke bagepapir og stil dem i fryseren minimum 1 time. I kan sagtens bruge andre former på smørepålæg, ja sågar nutella kan fungere 🙂
  2. Kom mandler og havregryn i en foodprocessor og blend det til fint mel. Tilføj dadler, æg, bagekokosolie og vand og blend det sammen. Derefter tilføjer I bagepulver, natron, vanilje, kardemomme og perfect fit og blender det sammen med resten.
  3. Riv squashen på et rivejern, hak mælkechokoladen og valnødderne groft og vend alle 3 ingredienser i dejen.
  4. Kom 1 stor spiseske af dejen i hver muffinsform, tryk 1 kugle frossen smørepålæg i hver form og sørg for at presse dem lidt ned, så hver kugle lige akkurat dækkes af dejen. Pynt eventuelt med lidt mandelflager.
  5. Kom dem i en 200 grader forvarm ovn og bag i ca. 14 minutter. Lad dem køle af på en rist og spis.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn salat med en grøn dressing