Madplan uge 46

Kyllingekebab med hjemmebagt brød og persilledressing

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Så har jeg igen eksperimenteret lidt i køkkenet i samarbejde med Frijsenborg og det er nu blevet til denne lækre kebabret. Den består i alt sin enkelthed af hjemmelavet kyllingekebab, en let dressing og lidt brød. Derudover serverede jeg lidt forskellige slags grøntsager til, som man kunne fylde sine brød med, udover kylling og dressing. Jeg skar bare lidt agurk, peberfrugt, rødløg og tomater ud, men I kan selvfølgelig bruge lige de grøntsager, som I foretrækker.

Kyllingekebabben lavede jeg ved at placere kyllingeskiverne på 2 spyd, kom det i ovnen og skar det efterfølgende i mindre stykker, men I kan sagtens gøre det på en lidt nemmere måde. Når kyllingestykkerne har marinerede, så kan I enten stege dem på en pande eller komme dem på et stykke bagepapir og i en meget varm ovn 6-8 minutter.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

Kebab

600g kyllingefileter

2 løg

2 peberfrugt

3dl yoghurt

3 fed hvidløg

1 tsk. salt

1 spsk. spidskommen

Lidt kardemomme

2 spsk. garam masala

 

Brød

1 dl vand

1 dl yoghurt

70g fuldkornsmel

70g manitoba hvedemel (eller bare almindelig hvedemel)

50g almindelig hvedemel

15g gær

1 spsk. olie

1 lille tsk. salt

 

Dressing

150g creme fraiche eller fromage fraiche

1 spsk. hakket persille

0,5 tsk. citronsaft

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave marinaden til kyllingen. Kom yoghurt i en skål, riv hvidløg  og 1 løg og kom det i skålen sammen med salt, spidskommen, kardemomme og garam masala.
  2. Skær kyllingefileterne over på midte, altså vandret, og kom dem i skålen til marinaden og stil skålen på køl 1 timer eller 2.
  3. Mens kødet marinerer, kan I lave brødene ved at udbløde gær i vand. Tilføj de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Stil den til hævning 1 time.
  4. Når kyllingen har marineret, tager I 2 spyd, halver det sidste løg og kommer det ene løg på de to spyd, så det sidder i bunden. Kom derefter kyllingefileterne på spyddene, lidt forskudt og slut af med det sidst halve løg.
  5. Kom kebabben i et fad, skær de 2 peberfrugter i store stykker og kom også dem i fadet. Kom fadet i en 210 grader forvarm ovn og bag i 30 minutter.
  6. Lav nu brødene færdige ved at dele dejen i 4 stykker, rul dem meget flade ud og steg dem på en varm pande et par minutter.
  7. Lav dressingen ved at blande creme fraiche sammen med salt, peber, citronsaft og lidt fintsnittet frisk persille.
  8. Når kyllingen er færdig, skær I ned langs spyddene, så kyllingen skæres i mindre stykker. Skær også peberfrugterne i mindre strimler.

Tag et brød og kom lidt blandet grøntsager i, den stegte kylling, lidt peberfrugtstrimler samt lidt dressing og nyd.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 46