Millionbøf med grøntsagsmos

Øllebrød med Cremefine og bærkompot

Opskriften er lavet i samarbejde med De 5 Gaarde

Øllebrød! Må indrømme det er første gang jeg både laver og smager øllebrød, eller min mor siger, jeg spise det da jeg var helt lille, men det har jeg af gode grunde ingen erindring om. De senere år er jeg blevet rigtig glad for grød, så øllebrød har stået på min liste længe, men jeg har ikke helt kunne tage mig sammen, da det lyder lidt underligt. Men jeg havde en god portion af De 5 Gaards rugbrød tilovers, så det skulle der selvfølgelig eksperimenteres lidt med.

Øllebrød er dejlig nemt at lave, da det ikke tager mere end en halv times tid og det består kun af rugbrød, øl, vand og honning. Udover rugbrødsblandingen fra De 5 Gaarde, har jeg også brugt denne øl samt deres honning. Øllen jeg har valgt er ret mørk, men I kan sagtens bruge alle andre slags øl.

Jeg synes grøden smagte fantastisk som den var, men jeg er sikker på, at man sagtens kan smage den til med eksempelvis kanel eller vanilje. For lige at gøre grøden en tand lækre, så toppede jeg den med pisket Cremefine 19% og bærkompot, men I kan sagtens bruge almindelig piskefløde, vaniljecreme eller skyr.

I kan eventuelt tilføje lidt mere væske, hvis I synes grøden er for tyk. Jeg kan bare bedst lide den på denne måde.

OPSKRIFT 4 portioner

Ingredienser

500g rugbrød

5dl vand

3 dl mørk øl

3 spsk. honning

Et nips salt

 

Bærkompot

150g blandet frosne bær

2 spsk. vand

1 tsk. vaniljepulver

1 spsk. multisød eller sukker

 

Derudover piskede jeg 200 ml Cremefine 19%, som jeg kom ovenpå grøden sammen med bærkompotten.

 

Fremgangsmåde

 1. Inden I laver grøden, skal kompotten laves da den gerne må køle lidt af. Jeg kan bedst lide den kold, men det er selvfølgelig en smagssag.
 2. Kom de frosne bær i en kasserolle samme med vand, multisød og vanilje og lad det simre 10 minutters tid. Lad den efterfølgende køle af.
 3. Nu til grøden. Skær rugbrødet i tern og kom det i en gryde med vand og øl. Lad det stå 15 minutter og trække og tilføj derefter honning og salt.
 4. Stil gryden med brød og væske på blusset og lad det simre 15 minutters tid ved middelvarme. Smag grøden til med lidt honning eller sødemiddel.
 5. Pisk Cremefine til luftig skum og pynt grøden med skum og bærkompot.

Sponsoreret af De 5 Gaarde

2 kommentarer

 • Pernille

  Hej Camilla! Tak for opskriften ☺️
  Ved du Ca. Hvor lang tid bærkompotten kan holde sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Millionbøf med grøntsagsmos