Madplan uge 24

Øllebrødsklatkager med skyr og bærkompot

Som I måske kan huske, så har jeg eksperimenteret lidt med øllebrød og hvad man kan bruge resterne til. Udover selve øllebrøden så har jeg også lavet øllebrødsboller og nu er det også blevet til disse klatkager med øllebrød. De er virkelig gode. De har en god dyb smag af både øl og rugbrød og de smager virkelig anderledes i forhold til almindelig banan/havregryns pandekager – tro mig, de er utrolig lækre.

Pandekagerne fungerer rigtig godt som både morgenmad, men også til dessert eller som et lille mellemmåltid. Man kan selvfølgelig vælge at toppe dem med det samme som selve øllebrøden, eller man kan vælge den lidt sundere version, specielt hvis de skal spises til morgenmad, og dermed toppe pandekagerne med skyr og bærkompot eller chiamarmelade.

OPSKRIFT 8-10 stk.

Ingredienser

300g øllebrød (Find opskriften her)

1 banan

2 æg

30g havregryn

1 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

Et knivspids kardemomme

 

Fremgangsmåde

  1. Mos bananen med en gaffel og tilføj den afkølet øllebrød samt æg. Sørg for at blande det godt sammen. Derefter tilføjer I de resterende ingredienser og rør det hele sammen.
  2. Find en pande frem og stil den på blusset. Tænd for middelvarme, kom lidt kokosolie på panden og steg pandekagerne. De skal have 3 minutter på hver side og jeg brugte ca. 2 små spiseskefulde til hver pandekage.
  3. Top pandekagerne eventuelt med lidt skyr og bærkompot. Ellers kan I bytte skyr ud med pisket creme fine, hvilket fungerer rigtig godt specielt hvis pandekagerne skal spises til dessert.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 24