Madplan uge 42

Shepherds pie

Lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

En god gammel engelsk klassikere med et lille twist. Denne engelske pie laves for det første normalt med oksekødet eller lammekødet, men det har jeg i denne forbindelse byttet ud med hakket kyllingekød. Derudover har jeg tilføjet en smule flere grøntsager end der er i originalopskriften, for det synes jeg er ret lækkert og er med til at gøre retten let og knap så tung, som den ellers hurtig kan blive. Jeg har tilføjet både lidt gulerod og squash til den kødfyldige del af tærten, samt lidt knoldselleri til mosen, som tærten er toppet med. Derudover servere jeg lidt grønne bønner til retten og det fungerede rigtig godt.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

Kødet

400g hakket kylling

2 løg

3 fed hvidløg

3 gulerødder

1 squash

1 spsk. tomatpure

5 dl kylling- eller grøntsagsfond

4 spsk. worcestershire sauce

1 spsk. tørret timian

Salt og peber

 

Mosen

300g knoldselleri

350g kartofler

20g parmesanost

1 dl mælk

1 spsk. kærgården let eller olie

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at forberede køddelen. Snit løg og hvidløg og steg det på en pande i lidt olie til løgene er blevet blanke. Imens river I squash og gulerødder på et rivejern – så er det klar.
  2. Skru helt op for varmen på panden og brun det hakket kød af. Husk at tilføje salt og peber til kødet.
  3. Når kødet har taget farve, kommes de revet grøntsager på panden og skal stege med 5 minutters tid – til vandet er fordampet. Tilføj tomatpure, tørret timian, worcestershire sauce og lad det stege 30 sekunder og tilføj derefter fond.
  4. Lad kødet simre 30 minutters tid og lav imens mosen.
  5. Skræl kartofler og knoldselleri og skær det i store tern. Kom grøntsagerne i en gryde fyldt med vand og kog dem møre. Det tager ca. 10 minutter.
  6. Dræn vandet fra grøntsagerne og mos dem godt sammen. Tilføj smør/olie, mælk, 15g revet parmesanost samt salt og peber  og smag mosen til.
  7. Når kødet er simret færdigt kommes det i et smurt fad, hvorefter mosen kommes ovenpå. Riv lidt ekstra parmesan på toppet af tærten og kom fadet i en 200 grader forvarm ovn i 30-35 minutter.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 42