Madplan uge 44

Spansk tortilla med kylling og chorizo

Lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Alle former for æggekage smager jo fantastisk og denne spanske version er ingen undtagelse, selvom det vist ikke hedder en æggekage, men det er det jo:) Indimellem er æggekager en god måde at få tømt ud i køleskabet på, eller få brugt de sidste æg som synger på sidste vers. MEN… en æggekager smager også fantastisk, hvis man kun bruger enkelte råvarer, som bare spiller perfekt sammen.

Denne gang har jeg lavet en typisk spansk æggekage, eller tortilla som det også kaldes, som består af kartofler, kylling, chorizo samt lidt peberfrugt. I kan altid skifte grøntsagerne ud eller helt undlade dem, det er op til jer. Eventuelt kan I servere en let salat til retten eller et stykke brød.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

8 æg

1 dl mælk

280g kyllingeinderfilet

150g kogte kartofler

2 løg

1 peberfrugt

100g low fat chorizo

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingefilet, peberfrugt og løg i tynde strimler. Skær 6-8 tynde skiver chorizo, læg dem til siden og skær resten af chorizoen i små tern. Skær kartoflerne i halve skiver.
  2. Finde en pande frem, kom lidt olie på og tilføj kartoffelskiverne (husk salt og peber). Lad kartoflerne og løggene stege ved middelvarme i 15 minutter.
  3. Kom kartoflerne i en skål og stil panden tilbage på blusset. Strø salt og peber på kyllingestykkerne og steg dem 3-4 minutter på den varme pande med olie. Tilføj chorizotern og peberfrugt og lad det stege et par minutter. Tilføj kartoflerne og lad dem stege med, mens I pisker æggene sammen.
  4. Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk samt salt og peber og pisk det hele godt sammen. Tilsæt æggeblandingen til panden, top med chorizoskiverne og stil panden i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 44