Madplan uge 31

Den lækrest ‘almindelige’ jordbærtærte – den perfekte sommerdessert

Reklame – I samarbejde med Tørsleffs har jeg lavet denne skønne jordbærtærte/kage, bestående af den lækreste svampede marcipanbund, toppet med en vaniljecreme og lidt friske jordbær.

Selvom 99% af mine opskrifter kan betegnes som sundere opskrifter, hvor jeg hverken bruger smør, sukker eller mel, så laver jeg indimellem helt almindelig kager. Jeg har indtil nu droppet at lægge de opskrifter på bloggen, da jeg på sin vis ikke synes de hører til, men nu har jeg ændret mening, og da jeg samtidig kunne fornemme, at størstedelen på Instagram var af samme opfattelse, besluttede jeg at min blog gerne må indeholde helt almindelig kager, hvor jeg har brug råvarer som smør, mel, fløde og sukker.

Selvom man hovedsageligt spiser sundt, så skal der jo stadig være plads til andet end kylling og grøntsager og en sund livsstil handler om balance. Der skal være plads til det hele og jeg spiser jo selv indimellem disse kager, så derfor skal de da også repræsenteres her på bloggen, men jeg skal selvfølgelig nok sørge for at gøre opmærksom på det.

DEN BEDSTE JORDBÆRTÆRTE

Så er I kun til de ‘sundere’ opskrifter, så spring hellere opskriften over, for denne jordbærtærte er fylde med sukker, smør, marcipan, mel og fløde og den smager helt fantastisk. Jeg serverede kagen første gang sidste år til min mors 50 års fødselsdag og den vakte glæde. En af mændene sagde at det var den bedste jordbærtærte han nogensinde havde smagt, og han havde smagt rigtig mange. Så I kan troligt give jer i kast med opskriften.

OPSKRIFT

Ingredienser

Bund

200g sukker

200g smør

200g marcipan

3 æg

50g mel

 

Creme

3dl sødmælk

3 æggeblommer

3 spsk. sukker eller multisød

1 tsk. 1 vaniljestang

2 spsk. majsstivelse

2 dl cremefine 19% eller almindelig piskefløde

Evt. lidt vaniljesukker-, pulver, pasta eller kornene fra en ekstra stang

1-3 spsk. flormelis eller florsød (afhængigt af hvor sød I ønsker den)

 

Øvrigt

ca. 80g mørk chokolade

1 bakke jordbær

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vaniljecremen. Kom æggeblommer, mælk, majsstivelse, sukker og vanilje i en gryde og pisk det godt sammen ved middel/høj varme. I skal piske hele tiden. Når cremen er blevet tyk, kommes den i en skål, beklædes med film og stilles på køl til næste dag eller i hvert fald nogle timer.
  2. Lav bunden ved at piske smør og sukker helt hvidt. Tilføj 1 æg af gangen, mens der piskes godt igennem. Riv marcipanen og kom i det pisket smør. Tilsidst sier I melet i dejen og vender det godt sammen.
  3. Kom derefter dejen i en form beklædt med bagepapir – en springform på 24-26 cm. – og bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i ca. 25 minutter.
  4. Tag bunden ud og lad den køle helt af. Smelt den mørke chokoladen i mikroovnen og smør den ovenpå den afkølet bund. Bunden kan sagtens laves dagen i forvejen.
  5. Pisk cremefine eller piskefløde sammen med lidt vanilje og flormelis og stil den til siden.
  6. Pisk vaniljecremen og vend den pisket cremefine/fløde deri. Smag til med flormelis og vanilje.
  7. Kom cremen ovenpå bunden med en sprøjtepose eller bare smør cremen ud med en ske. Top kagen med friske jordbær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 31