Julekage - med cookiebund, karamel og 2 slags chokolade ganache

Braiserede nakkefilet i rødvin med en skøn cremet kartoffelmos

Det er for alvor blevet vinter og det betyder lækre gryderetter – og jeg er ret vild med gryderetter. Både fordi det smager helt forrygende, men lige så meget fordi det er dejligt nemt at lave, da retterne ofte passer sig selv. Man skal bare lige røre i dem indimellem – that’s it.

GRYDERET MED BRAISEREDE NAKKEFILET OG MOS

Nakkefilet er et virkelig lækkert stykke kød, det er måske en smule fedt, men det smager bare utrolig godt og giver specielt voldsomt meget smag til simreretter. Denne steg har jeg braiserede i en smule rødvin og fond sammen med lidt blandet grøntsager. I princippet kan man godt tilføje lidt flere grøntsager, hvis man synes der er meget kød, men jeg syntes faktisk det passede ganske ok.

Retten tager omkring 3 timer at lave, men der er ikke meget mere end 20 minutters arbejde, da den skal simre på komfuret det mest af tiden. Til retten serverede jeg en skøn mos lavet på halv kartoffel og halvt knoldselleri, som er ren fantastisk kombination. Knoldselleri gør mosen en anelse mere let og knap så vammel, som kartoffelmos godt kan blive indimellem. Ønsker I en mos kun på kartofler, så gør I bare det. I kan også altid tilføje til gulerødder til mosen eller andet.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

1kg nakkefilet

3 gulerødder

1 porrer

3 løg

3 fed hvidløg

5 laurbærblade

1 dl rødvin

5-6 dl svinefond eller vand

3 spsk. mælk

2 spsk. majsstivelse

 

Fremgangsmåde

  1. Varm en gryde op og tilføj lidt olie. Strø salt og peber på stegen og brun den godt af på alle sider i den varme gryde.
  2. Mens stegen bruner, skær I porrer, løg og gulerødder i store tern og fintsnitter hvidløg.
  3. Tag stegen op af gryden og kom grøntsagerne deri. Lad dem stege i 5 minutter og kom salt og peber på. Tilføj rødvin og lad det simre nogle minutter, inden I tilføjer fond og laurbærplade.
  4. Kom den brunede steg i gryden til grøntsagerne og tilføj fond. Stegen skal dækkes til lidt over halvdelen. Kom låg på og lad den simre 3 timer. Husk at holde øje med om fonden forsvinder, hvis den gør tilføjer I bare lidt mere fond eller vand.
  5. Når stegen har simret de 3 timer, blander I mælk og majsstivelse sammen og jævner saucen i gryden. Når saucen har den ønsket konsistens, kan I tilføje lidt sovsekulør, hvis det er nødvendigt, og smage saucen til med salt og peber.
  6. Riv stegen fra hinanden i både store og små stykker og bland det godt sammen med saucen.
  7. Server sammen med en mos og lidt surt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekage - med cookiebund, karamel og 2 slags chokolade ganache