Semlor – svenske fastelavnsboller
Jeg har længe haft lyst til både at smage og, ikke mindst, lave disse svenske fastelavnsboller, og nu skulle det endelig være. Jeg kan love jer for, at jeg ikke blev skuffet – de er virkelig lækre.
SVENSKE FASTELAVNSBOLLER
En Semlor er en svensk fastelavnsbolle som består af en lækker blød og helt almindelig gærdejsbolle. Bollerne er smagt til med kardemomme, hvilket jo altid er lækkert. Bollerne bliver udhulet og fyldt med en marcipanmasse, for derefter at toppes med cremefine. Man kan dog sagtens bruge piskefløde, hvis man foretrækker det. Denne fastelavnsbolle er en god blanding af de danske fastelavnsboller – de gammeldags og dem med flødeskum.
OPSKRIFT 12 stk.
Ingredienser
Dej
25g gær
430g hvedemel
2 dl mælk
2 æg
40g kærgården let
1 tsk. kardemomme
2 spsk. multisød eller sukker
Mandelfyld
200g marcipan
ca. 1dl mælk
9 dadler
40g hakket mandler
Fyldet fra bollerne
Øvrigt
5dl cremefine 19%
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen ved at varme mælken, tilføje kærgården og kom blandingen i en skål med gæren. Tilsæt æg, kardemomme, multisød og hvedemel og kør dejen på køkkenmaskinen i 7-8 minutter.
- Dæk dejen til med film og et viskestykke og lad den hæve 1 timer på køkkenbordet.
- Lav mandelfyldet ved at blende eller mase dadler, marcipan og mælk sammen. Hak mandlerne og vend dem deri.
- Del dejen i 12 lige store dele, tril dem runde, kom dem på et stykke bagepapir og lad dem hæve 30-40 minutter.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12-13 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.
- Mens bollerne køler af, kan I piske cremefine med lidt vanilje til en stiv masse. Kom det i en sprøjtepose og læg på køl.
- Klip toppen af bollerne, tage en del af indmaden ud af bollerne og bland det sammen med mandelfyldet.
- Kom mandelfyldet tilbage i hver bolle, top med den pisket cremefine, kom låget på, drys med florsød eller flormelis og nyd.
Ingen kommentarer endnu