Hjemmelavet kyllingenuggets med pommes
Hjemmelavet nuggets med pommes frite! Det er en dejlig nem ret som de fleste kan lide, både børn og voksen, og det er tilmed en ret som ikke tager lang tid at lave, og den kræver heller ikke så meget af en. Derudover synes jeg det er en god fredags ret, sådan lidt fastfood-agtig, dog uden at være usund. I kan sagtens panere kyllingerne i god til, hvis det gør det nemmere, og så bare kom dem på køl indtil de skal i ovnen.
OPSKRIFT 3 personer
Ingredienser
3 stk. kyllingefiler
1 æg
30g havregryn
100g cornflakes
15g revet parmesan
3 store bagekartofler
1 tsk. paprika
Fremgangsmåde
- Start med at skære bagekartoflerne i pommes størrelse, kom dem på en bageplade, hæld til olie og salt over dem og kom dem i en 200 grader forvarm ovn. De skal have omkring 45 minutter og sørg for at vende kartoflerne hvert 10 minut – så bliver de bedst.
- Derefter skæres kyllingefilerne i mindre stykker, men pas på med ikke at lave dem alt for små.
- Bland havregryn, knuste cornflakes, revet parmesan, salt, peber og paprika sammen. I kan eventuelt hurtigt køre cornflakes og havregryn gennem en blender eller foodprocessor.
- Vend kyllingestykkerne først i æg og derefter i den hjemmelavet rasp blanding.
- Skru ovnen op på 230 grader og stil bagepladen med pommes nederst i ovnen.
- Læg alle de paneret kyllingestykker på en bageplade beklædt med bagepapir, hæld lidt olie over kyllingestykkerne og stil bagepladen i ovnen (over pommes) i 10-12 minutter.
Tips: I kan sagtens stege disse nuggets på en pande med en god sjat olie i stedet for at komme dem i ovnen.
Man kan eventuelt servere lidt hjemmerørt remoulade til, den opskrift kan I finde lige her, ellers kan I lave en lidt sundere hvidløgsmayo/dressing til. Denne dressing laves med 2 dl creme fraise 5%, 1 fed hvidløg, 1 spsk. mayonnaise samt lidt salt og peber. Derudover kan en god ketchup ligeså fungere ret godt til.
Ingen kommentarer endnu