Chiapandekager

Hjemmelavte falafler – hjemmebagte og velsmagende

Jeg er ret ny mht. både at lave og spise falafel, det er en helt ny verden for mig. Jeg prøvede det for første gang for lidt over et år siden, da jeg fik en veninde til forkost som er vegetar. Jeg kendte/kender ikke rigtig så mange vegetarretter, så derfor blev det falafel. Jeg blev positiv overrasket for jeg synes faktisk de smagte utrolig godt og jeg savnede slet ikke kødet, hvilket jeg ellers havde regnet med, at jeg ville.

Normalt frituresteger man jo falafler, men eftersom jeg prøver at lave sunde opskrifter, så kommer mine altså i ovnen, men de kan sagtens kommes i frituren hvis I foretrækker det.

Men her kommer opskriften på mine falafler, som jeg synes er lækre, velsmagene og sundere end de traditionelle.

 Opskrift 16 stk.

400g kikærter

1 rødløg

2 fed hvidløg

2 spsk. spidskommen

15 dråber citronsaft

1 spsk. olie

1 bdt persille

Lidt chili

1 tsk. paprika

1 tsk. salt

Lidt peber

  1. De udblødte kikærter hældes i en blender sammen med alle de andre ingredienser.
  2. Det tager hurtigt 5 minutter at få det hele blendet godt sammen, men det afhænger selvfølgelig af hvor grove man ønsker dem.
  3. Når det hele er blandet godt sammen smages dejen/farsen til, det er jo forskelligt hvor stærke eller saltet man ønsker dem.
  4. Når massen er smagt til og er blevet god stilles den på køl en lille halv times tid.
  5. Form massen til 16 små kugler og læg dem på et stykke bagepapir. Bag dem i ovnen ved 220 grader i 15 minutter.

Til mine falafler serverede jeg en masse forskelligt. Jeg lavede det til en slags salat med alt muligt lækkert. Udover falaflerne var der humus, pesto, syltet rødløg, stegte aubergine, fintsnittet spinat og spidskål, frisk agurk, tomat og peberfrugter, en tzatziki samt lidt grov foccacia.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiapandekager