Græsk salat - frisk og velsmagende klassisk salat

Nakkesteg med stegt peberfrugt, melonsalat og tzatziki

En nem og lækker aftensmad kan være denne ret, som består af en timian marineret nakkefilet, melon salat og tzatziki. Retten kræver ikke så meget, stegen klare nærmest sig selv i ovnen og salaten består ‘bare’ af friske elementer. Nogen gange kan en nakkefilet godt være lidt kedelig, men hvis man sørger for at krydre den og passer på den ikke får for meget, så kan det virkelig være en lækker og smagfuld steg.

Opskrift

1 nakkefilet på ca. 1 kg

10-12 fed hvidløg

5 friske grønne asparges

250 melon

2 håndfulde salatblade

8 cherrytomater

1 peberfrugt

Frisk timian

5 radiser

200g græsk yoghurt 2%

En halv agurk

En sjat paprika

0,5 tsk vinaigrette

1 tsk koldpresset rapsolie

  1. Nakkefilen brunes godt af på en varm pande sammen med hvidløg, sørg for stegen får farve på alle sider.
  2. Efterfølgende lægges stegen i et fad sammen med hvidløg og den friske timian. Stegen stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 2 timer. Den skal have en kernetemperatur på 80 grader. Lad den trække 15-20 minutter.
  3. Agurken rives på et rivejern. Strø lidt salt over den revet agurk for at trække væden ud af agurken. Vrid efterfølgende den revet agurk med fingrene så alt vandet forsvinder.
  4. I en skål tilsætte græsk yoghurt, agurken, revet hvidløg, salt, peber, paprika og lidt koldpresset olie. Dressingen røres sammen og stilles på køl 30 minutter.
  5. Peberfrugten skæres i tynde strimler og kommes på en middelvarm pande sammen med lidt olie og salt. De skal have ca. 15 minutter, men pas på de ikke får for høj varme.
  6. Salatbladene rives i mindre stykker og kommes til en skål. I skålen tilføjes vinaigrette og olie og det blandes sammen.
  7. Radiser skæres i skiver, cherrytomaterne halveres, aspargesene skæres i mindre tern og melonen skæres i store firkanter. Alle grøntsagerne samt melonen blandes sammen med salatbladene og serveres sammen med tzatziki, nakkestegen og de stegte peberfrugter. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græsk salat - frisk og velsmagende klassisk salat