Dadelkugler

Risalamande med kirsebærsauce – den bedste juledessert

Så blev det den 23. december og der er virkelig ikke længe til juleaften. Mange mennesker fejrer nok også jul, på den ene eller anden måde, i dag hvor det er lille juleaften. Jeg skal i hvert fald fejre lille juleaften med min far og hans side af familien. Dog spiser vi ikke risalamande i dag, eller andet man normalt spiser den 24, men tænker en del skal have risalamande i morgen, så derfor får I lige min opskrift på en sukkerfri og fedtreduceret version.

GROV RISALAMANDE UDEN TILSAT SUKKER

Risalamande er en pæredansk opfindelse, men selvom den lyder som en fransk dessert så stammer risalamanden fra Danmark. Jeg er ret sikker på at det er en dessert, som er yderst populær i de fleste hjem og de fleste af os spiser det juleaften når der kæmpes om mandelgaven.

Når man laver risalamande, så bruger man ofte en rest risengrød og det har jeg også gjort i dette tilfælde. Dog var pointen med risengrøden at der skulle laves risalamande, så derfor tilføjede jeg lidt sødemiddel og 1 vaniljestang da jeg kogte risengrøden. Det gør man normalt ikke, når man bare laver ren risengrød, som skal spises med smør og kanel. Så hvis I skal have rigtig risengrød først, så vent med at tilføje sødemiddel og vanilje til når risalamanden skal laves.

OPSKRIFT 4-6 pers.

Ingredienser

500g risengrød

2,5 dl cremefine 19%

50g mandler

1 vaniljestang

1 tsk. vaniljepulver

3-4 spsk. florsød eller lidt flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Risalamande laves af risengrød blandet op med lidt mandler og pisket fløde. Så tag en rest risengrød og kom det i en skål. Hvis I koger en portion risengrød til det formål at der kun skal laves risalamande, så kog vaniljestangen med og undlad salt.
  2. Smut mandlerne, hak dem groft og bland dem efterfølgende sammen med risengrøden.
  3. Hvis I ikke har kogt risengrøden med vaniljestangen så skal den bruges nu. Flæk den, skrab vaniljekornene ud og bland kornene sammen med risengrøden.
  4. Tilføj 10 dråber flydende sødemiddel, men smag lige grøden til da det jo er forskelligt hvor sødt man ønsker den, jeg kan godt lide den ret sød.
  5. Pisk cremefine og vend den i grøden stille og roligt.
  6. Kom risalamanden på køl indtil den skal serveres med lidt kirsebærsauce.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkugler