Sprøde grove ciabatta flute

Ideer til hyggebagning mellem jul og nytår!

Så er alle juledagene forbi og jeg håber alle har haft nogle dejlige dage. Nogen gange synes jeg godt man kan sidde med en lidt flad følelse her den 27. For man har jo virkelig ladet op til disse dage i lang lang tid og vupti så er det hele overstået. Men så er det jo godt at nytåret står for døren og man så småt kan begynde på forberedelserne til det.

Det hele skal selvfølgelig ikke kun dreje sig om nytår, man skal også bruge disse dage mellem jul og nytår på at lade op, slappe af og hygge sig. Selvom nogen af os skal på arbejde, så tror jeg stadig der er plads til lidt hygge og afslapning, forhåbentlig!

Derfor har jeg samlet lidt opskrifter, som jeg tænker man kan hygge sig med her i disse dage.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Grove luftige chokoladeboller

Man kan eksempelvis lave en god portion chokoladeboller, de går altid rent hjem hos både børn og voksne. Mine er lavet uden smør og sukker og udover hvedemel, har jeg også tilsat lidt fuldkornsmel. Chokoladeboller smager jo ret godt med en varm kop kakao og det er da også super hyggeligt. Opskriften på dem kan I finde lige her.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/07/6745BA9E-E581-4659-AE45-8B4553704106.jpg

 

Pandekager

Hvis man nu ikke lige er til chokoladeboller, så kan man eksempelvis også lave pandekager. Det er også en favorit hos både børn og voksne, også er det jo tilmed ret nemt at lave. Jeg har flere forskellige opskrifter på pandekager her på bloggen, men disse er de eneste som er tynde og som ligner rigtige pandekager, som vi kender dem. De andre er små og luftige og minder en del om amerikanske pandekager. Opskriften på disse mere klassiske pandekager ligger her.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/04/1EA5AB2D-4BC0-4EB6-9148-8381D19CA820-1.jpg

 

Kanelsnegle

Kanelsnegle er også et virkelig lækkert stykke bagværk (eller hvad man lige kalder det). Det er i hvert fald en favorit hos mig. På bloggen har jeg 2 forskellige opskrifter på kanelsnegle, begge er uden både sukker og smør. Den ene opskrift er uden mel, de er altså glutenfrie, og den anden består af både hvedemel og fuldkornsmel. Opskriften på de glutenfrie kan I finde her og opskriften på de andre er her.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/06/E9323AAE-0036-4D2C-A8FD-B1479500B2D4-1080x1440.jpg

 

Bananbrød

Jeg har flere, eller nok lige frem mange, forskellige opskrifter på bagværk med banan. Bananer er virkelig gode at bage med, specielt hvis man vil gøre tingene lidt sundere. Bananer er med til at give både sødme, den svampede konsistens ja også selvfølgelig smag. Dette bananbrød synes jeg smager skønt, og jeg er vild med at man kan smøre forskellige ting på brødet. Opskriften kan I finde her og der er hverken mel, sukker eller smør i.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/03/706737A5-66A0-4308-9026-2EE013BAD072.jpg

 

Gulerodsbrud

Nu behøver alle opskrifter jo ikke være søde lækkerier, så derfor får i også lige opskriften på mine lækre gulerodsbrud! De smager virkelig godt, hvis jeg selv skal sige det, og de gange jeg har bagt dem til andre er de gået rent hjem. Bollerne er uden hverken smør eller sukker, dog smager de fantastisk med et lille lag smør. Udover hvedemel har jeg også kommet lidt groft mel i dem, så synes jeg de mætter lidt mere. Opskriften er lige her.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/09/194788B3-AE9B-43C7-B568-C08E39CE45AB.jpg

Her har I fået lidt forskellige opskrifter på nogle lækre kager, brød og boller som jeg synes smager skønt og som man sagtens kan lave sammen med børnene. Smagsmæssigt tror jeg de fleste af opskrifterne passer helt fint til både voksne og børn. Derudover tænker jeg at det måske ikke gør så meget, at opskrifterne er en smule sunde og ikke er fyldt med sukker. Det har de fleste af os sikkert fået en del af de sidste par dage, så et par opskrifter uden gør vist ikke stor skade.

I må have nogle dejlig hyggelige dage 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde grove ciabatta flute