Nye ting kan stadig gøre mig nervøs og utilpas! Utroligt....

Kanelsnurrer uden sukker

Nu hvor det er onsdag og man i samtlige butikker, og hos en del bagere, kan købe onsdagssnegle, så er det da på sin plads med en opskrift på noget, som minder ret meget om kanelsnegle nemlig KANELSNURRER! I forrige uge lavede jeg disse sukkerfri grove kanelsnurrer og det var første gang, jeg både bagte og smagte en kanelsnurre og det smagte helt fantastisk. Selvom der var groft mel i dejen og den var lavet uden sukker og smør så var dejen lækker og smidig og fyldet var smagfuldt og snasket.

Resultatet blev rigtig godt og jeg synes ikke I skal snydes for opskriften. Jeg fik dem testet af ret mange mennesker, faktisk lidt for mange, for jeg endte med at give de fleste af dem væk, men heldigvis synes alle de smagte godt, så opskriften er i den grad godkendt. Selvom disse kanelsnurrer skal ‘formes’ på en lidt specielt måde, så er det altså ikke specielt besværligt og de skal jo se lidt mærkelige ud.

OPSKRIFT

Ingredienser

Dej

25 g gær

2 dl mælk

2 spsk. olie

50g perfect fit

Knivspids salt

1/2 tsk. kardemomme

2/3 del æg

300g hvedemel

140g groft mel

 

Remonce

130 g mandler

10 dadler

2 spsk. kanel

1 dl vand

 

Fremgangsmåde

Dej

 1. Som det første skal dejen laves, da den skal hæve ret lang tid, så I kan lige så godt komme i gang med den hurtigt.
 2. Udblød gæren i lunkent vand og tilsæt mælk og olie. Tilføj salt, kardemomme, ‘sukker’ og det grove mel. Slå ægget ud i en skål, piske det sammen med en gaffel og hæld 2/3 del i dejen. Kør dejen på en køkkenmaskinen og tilsæt hvedemelet lidt af gangen.
 3. Når alt melet er tilføjet, køres dejen på maskinen i 10 minutter. Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1 time.

Remonce

 1. Mens dejen hæver, kan I gå i gang med at lave den lækre remonce.
 2. Kom mandler i en foodprocessor og lad det blive til mandelsmør. Det tager 5-7 minutter, man skal bare have lidt tålmodighed. Kom vandet i processoren når det er blevet til smør. Nogen gange kan vandet hjælpe med at gøre mandelsmøret mere flydende.
 3. Når mandlerne er forvandlet til mandelsmør, tilføjer I dadler og kanel og lad fyldet blendes rigtig godt igennem. Efter nogle minutter skulle den gerne være helt perfekt. Smag den til med kanel.

Kanelsnurrer

 1. Når dejen har hævet og remoncen er lavet er det på tide at folde kanelsnurrerne.
 2. Kom en lille klat olie på bordet, hæld dejen ud og rul den til et rektangel. Smør remoncen over hele dejen og fold 1/3 af dejen (fra den korte led) ind mod midten og fold efterfølgende den anden tredjedel indover den første del, så dejen nu ligger i 3 lag.
 3. Rul dejen lidt forsigtigt ud. På den korte led skær I 3 cm tykke strimler ud af dejen, der skulle gerne blive 11-12 strimler.
 4. Hver strimmel skæres på langs, men så den stadig hænger sammen med et par centimeter i den ene ende. Sno de 2 strimler rundt om hinanden. Hold med to fingre på det sted hvor dejen stadig hænger sammen. Drej hver strimmel 5-6 gange rundt om sig selv og fold den rundt om pegefinger og tommelfinger og kom den sidste dejdel ind i huldet, som der nu er blevet lavet mellem din tommel- og pegefinger.
 5. Kom kanelsnurrerne på et stykke bagepapir, kom et viskestykke over og lad dem hæve 1 time eller 2.
 6. Pensle med den sidste del af ægget og bag kagerne i en 200 grader forvarm ovn i 12-15 minutter.
 7. Lad kanelsnurrerne køle lidt af på en rist før de nydes.

Hvis min beskrivelse af foldningen af kagerne ikke helt gav mening, så slå kanelsnurrer op på google og I kan se i billeder, hvordan man gør. Ellers findes der sikkert visninger på youtube.

Jeg har lige et lille fif til jer i forbindelse med disse kanelsnurrer. Lav dobbelt portion! De smager så godt, at de forsvinder med det samme, så I kan lige så godt lave en stor portion, når nu I er i gang. Jeg er ret sikker på, at man sagtens kan fryse dem.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye ting kan stadig gøre mig nervøs og utilpas! Utroligt....