Kold græskargrød

Hønsefrikassé

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Her får I opskriften på en lækker gammel klassikere, som er dejlig nem at lave, består ikke af specielt mange råvarer og kræver ikke det vilde. Retten består af en kogt kylling med lidt blandet grøntsager som ærter, asparges og gulerødder – det hele er vendt i en lækker hvid sauce.

For at gøre retten lidt kalorielet, har jeg jævnet kyllingefonden med en blanding af majsstivelse og skummetmælk, men I kan sagtens enten lave en opbagt sauce af smør og mel eller komme fløde i hønsefonden. Det kan gøres på mange måder, men når det er en ret jeg spiser på en helt almindelig hverdag, så må den gerne være forholdsvis kalorielet.

OPSKRIFT 2-4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling

8-10 dl vand

6 gulerødder

2 stk. løg

8 stk. friske grønne asparges

100g ærter

2 spsk. majsstivelse

1 dl mælk

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære de 2 løg samt 2 gulerødder i store stykker, kom dem i en stor gryde med kylling, 1 tsk. salt og vand. Vandet skal lige netop dække kyllingen.
  2. Lad kyllingen koge i ca. 75 minutter, si fonden fra grøntsagerne, kassér grøntsagerne og lad kyllingen køle lidt af. Når kyllingen er til at røre, rives kødet fra skroget og ligges til siden.
  3. Lad hønsefonden simre, mens I skær 4 gulerødder i store skiver, asparges i 2-3 cm. stykker og lader ærterne ligge i varm vand et par minutter.
  4. Kom gulerødderne i den kogende fond i 4-5 minutter. Tag dem op og lad asparges stykkerne simre 2 minutter i fonden og tag efterfølgende også dem op og læg til siden.
  5. Bland mælk og majsstivelse godt sammen og pisk det i hønsefonden. Hold lidt igen og fornem hvornår saucen har den rette konsistens. Eventuelt supplere med lidt mere, hvis I synes saucen er for tynd.
  6. Kom de kogte gulerødder, asparges og optøet ærter i saucen sammen med kyllingestykkerne. Lad det simre nogle minutter og server eventuelt med lidt kogte kartofler. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kold græskargrød