Brownie med valnødder og chokolade

Proteinboller

Da jeg havde været i gang med mit vægttab i lidt over et års tid, havde jeg en periode hvor jeg var ganske kulhydratforskrækket, det er jeg heldigvis kommet mig over (næsten – det kan være svært at slippe, hvis det først har bidt sig fast). Men i den periode spiste jeg ikke mange kulhydrater, og jeg eksperimenterede derfor med en del bagværk uden gluten og med en hel del proteiner i.

Det er efterhånden længe siden jeg sidst jeg har bagt proteinboller, men forleden smagte jeg en og den var faktisk ret god. Derfor fik jeg lyst til selv at lave proteinboller igen, og den opskrift skal I selvfølgelig have.

LÆKRE LUFTIGE PROTEINBOLLER UDEN MANGE KULHYDRATER

Da jeg som sagt ikke længere er bange for kulhydrater, så har jeg tilføjet en lille smule mel, i håb om at det kunne give volumen og gøre bollerne mere bolle-agtige. Dog tilføjede jeg kun en smule hvedemel samt hvedeklid, som var det mel jeg havde stående med flest fibre i. Men jeg er sikker på, at man sagtens kan bruge grahamsmel eller anden mel, men prøv den mel som I har stående med flest fiber i.

For at komme så lidt mel i som muligt, så bager jeg mine proteinboller i små forme, for at undgå de flyder ud. Så prøv at finde nogle forme på omring 8-10 cm. Ellers kan I altid tilføje lidt mere (omkring 50-60g) havregryn eller havreklid – så undgå I at de flyder ud – dog stiger kalorie- og kulhydratindholdet.

Er I til proteinrige lækkerier, så ligger der også en opskrift på proteinboller med chokolade samt banan/hytteostpandekager, proteinrig kakao/chiagrød og protein acai bowl.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

500g hytteost (kan byttes ud med skyr, eller 50/50, men det smager bedst med hytteost)

2 store æg

100g æggehvider (eller 2 æg)

20g husk

20g havregryn

10g hvedemel

65g hvedeklid (kan muligvis erstattes af grahamsmel)

0,5 tsk. natron

1,5 tsk. bagepulver

 

Fremgangsmåde

 1. Kom hytteost og æg i en blender og blend til en lind masse. Tilføj husk og blend i 10 sekunder.
 2. Hæld massen i en skål og tilføj derefter de øvrige ingredienser og rør det rigtig godt sammen. Lad dejen stå 20 minutter, så det hele når at sætte sig.
 3. Del dejen i 8 stykker, form til lidt flade boller og kom dem i formene eller på et stykke bagepapir. Lad bollerne hæve 20 minutter, mens ovnen bliver varm.
 4. I kan eventuelt strø lidt frø eller kerner på bollerne. Bag dem i 30 minutter ved 170 grader. Lad dem køle af på en rist og skær dem først over, når de er blevet helt kolde.

I hver bolle er der 111 kcal, 12,5g protein, 2,8g fedt og 8,4g kulhydrater.

16 kommentarer

 • Pia

  Hvor store er de forme ca?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Ved du hvor mange gram protein der er i bollerne ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Kan man bruge et alternativ til husk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Så ville jeg nok tilføje mere mel eller havregryn. 30-40g mere vil jeg tror, men jeg er ikke sikker. Dejen skal være fast 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicky

  Jeg har nu prøvet at lave dem uden form, absolut ingen succes, det hele flød sammen 🤦🏼‍♀️ Og så synes jeg det virker som om de ikke bliver bagt færdige indeni, selvom jeg har givet dem længere tid end i opskriften, trods de er meget fladere? 🤷🏼‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   De skal helst laves i forme, ellers skal du tilføje 50-60g ekstra havregryn, ellers bliver de ret flade 🙁 Forstår ikke hvorfor de ikke er bagt færdig. De skal bare køle helt af inden du skær i dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Er det den grønne eller gule husk du bruger? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kan man lave dem uden forme? Eller flyder de så ud?😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   De flyder ud, men akn sagtens skæres over alligevel 🙂 Ellers kan du tilføje lidt mere ‘mel’.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hvor har du købt formene henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   De kan købes i Dagrofa… Måske også i Inco 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Hvor køber du de der forme?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie med valnødder og chokolade