Tomatsalat med mozzarella, sesam og basilikum

Grillet butterfly kylling med tomatsalat

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Sommeren er allerede så småt i gang og der skal selvfølgelig grilles i de danske hjem. Jeg ved ikke med jer, men det er bare som om aftensmaden bliver en tand lækre, når den har været en tur på grillen – derudover smager en salat også bare bedre sammen med grillet kød.

BUTTERFLY CHICKEN MED MARINADE

Jeg har her udviklet en skøn sommerret bestående af en butterfly kylling fra Frijsenborg, som jeg har smurt i en god portion BBQ sauce. For at forkorte stegetiden, har jeg skåret kyllingen op ved rygraden og givet den et godt mas ved brystet. Det gør at kyllingen ikke skal have mere end 50-55 minutter på grillen. Dejlig nemt og lækkert, dog vil jeg lige pointere at kyllingen sagtens kan tilberedes i ovnen, hvis I ikke har en grill.

Til kyllingen lavede jeg en lækker sommersalat bestående at en god portion blandet tomater, lidt mozzarella, basilikum, en god olie, salt og sesamfrø – det er virkelig lækkert. Derudover lavede jeg en hurtig dressing, hvor jeg bare blandede alle ingredienser sammen og kørte en stavblender igennem. Det giver dressingen en pæn grønlig farve.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

1 hel kylling på 1300 gram

4 spsk. BBQ sauce

 

Tomatsalat

350g blandet tomater

1 mozzarella

1 håndfuld frisk basilikum

1 spsk. god olivenolie

1 tsk. flagesalt

1 tsk. ristet sesamfrø (kan undlades)

 

Dressing

4 spsk. creme fraiche eller fromage fraiche

1 håndfuld frisk persille

0,5 stk. revet hvidløg

0,5 tsk. citronsaft

Salt + peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skæres kyllingen op lang rygraden. Smør den i marinade både indvendig og udvendig og strø en gavmild portion salt og peber på begge sider af kyllingen.
  2. Kom kyllingen på en gril i en lille times tid eller kom den i ovnen.
  3. Skær tomaterne ud. Jeg kan godt lide dem lidt rustikke, så jeg skær dem i forskellige størrelser, da det ser ret pænt ud. Bland tomater sammen med basilikum, salt, olie og sesamfrø. Riv mozzarellaen i mindre stykker og bland i tomatsalaten.
  4. Lav dressingen ved at blande creme fraiche, salt, peber, citronsaft og frisk persille sammen og kør med stavblenderen. Smag dressingen til og stil den på køl sammen med tomatsalaten til kyllingen er færdig
  5. Når kyllingen er færdig, tages den af grillen og skal lige ligge 5 minutter. Parter kyllingen og server med tomatsalat og persilledressing.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsalat med mozzarella, sesam og basilikum