Madplan uge 47

Kebabsalat – nem og lækker hverdagsret for hele familien

Kebabsalat er en gammel klassikere fra 90’erne, eller det tror jeg det er. Jeg husker i hvert fald at min far ofte bestilte kebabsalat, når vi bestilte mad fra pizzarierne da jeg var barn. Det er efterhånden mange år siden jeg sidste har smagt det, men jeg fik for et stykke tid siden lyst til at prøve at lave retten selv.

NEM KEBABRET MED HJEMMELAVET POMMES OG GRØNT

Jeg har snydt lidt og brugt en pose kyllingekebab fra rema1000. Det synes jeg indimellem er helt ok, da man ikke altid magter at lave det vilde i en travl hverdag, og nogen gange er det skønt med de nemme løsninger – uden at gå på kompromis med smagen. Men I kan selvfølgelig sagtens skære et par kyllingefileter i meget tynde skiver, vende dem i lidt blandet krydderier og stege dem på en varm pande.

Til kebaben har jeg skåret lidt spidskål, agurk, tomat, rødløg og peberfrugter – det er sådan jeg husker den fra halvfemserne. Godt nok med iceberg i stedet for kål, men livet er for kort til iceberg salat, så derfor har jeg brugt spidskål i stedet, men I bruger selvfølgelig præcis den slags salat, I selv foretrækker. Derudover har jeg lavet lidt pommes og en skøn dressing til.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

1 pose kyllingekebab

2 håndfulde spidskål

14 cherrytomater

1 rød peberfrugt

1/2 agurk

2 stk. rødløg

4 kartofler

 

Dressing

3 spsk. fromage fraiche eller creme fraiche

1/2 tsk. spidskommen

2 spsk. mayonnaise (jeg brugte den fra EASIS)

1 fed hvidløg

1 tsk. æbleeddike

Lidt honning eller sødemiddel (meget lidt)

Lidt chilipulver

Salt og peber

Lidt vand

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære kartofler i pommes størrelse, kom dem på et stykke bagepapir og strø lidt olie og salt over. Bag dem i en 210 grader forvarm ovn i 40 minutter – husk at vende dem ofte.
  2. Lav dressingen ved at røre creme fraiche sammen med mayonnaise, æbleeddike, honning, chili samt revet hvidløg. Smag dressingen til med salt og peber og juster med lidt vand, så den ikke bliver alt for tyk. Stil dressingen på køl til servering.
  3. Fintsnit spidskålen og skær den halve peberfrugt, tomater og agurk i mindre tern og rødløg i tynde halve ringe.
  4. Skær den anden halvdel af peberfrugten i strimler. Kom peberfrugt på en varm pand med lidt olie sammen med lidt over halvdelen af løgringene. Efter et par minutter kommer I kyllingekebab på panden og lader det stegte med 5-6 minutter.
  5. Server den stegte kebab sammen med salat, pommes og dressing. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 47