Fastelavnsboller med chokoladecreme

One pot risret med kylling og grøntsager – skøn og nem hverdagsret

I en travl hverdag er det ofte skønt med nogle retter, som kan laves på under 30 minutter, da de fleste af os ikke altid har, eller gider, bruge en masse tid på at bikse dagens aftensmad sammen. Så her får I opskriften på en lækker, velsmagende og ikke mindst hurtig ret, som jeg er sikker på de fleste kan lide.

BLOMKÅLSRISRET MED KYLLING OG GRØNTSAGER

Denne utrolig lækre, og ikke mindst nemme, hverdagsret kan laves på kort tid og den smager utrolig godt, så den kan absolut kun anbefales. Jeg fik ideen efter jeg flere gange har lavet ‘one pot pastaretter’, og tænkte man måske også kan lave ‘one pot risretter’ – og det kan man.

I denne ret har jeg tilføjet, udover ris, kyllingestykker, gulerødder, peberfrugt, squash og mange andre skønne grøntsager. For at lempe lidt på kalorierne, har jeg tilføjet en god portion blomkålsris, men I kan sagtens droppe dem og i stedet kun bruge almindelige ris. Gør hvad I selv foretrækker, men I skal nok tilføje en lille smule ekstra vand, hvis I vælger kun at bruge almindelige ris.

Lignende retter: one pot spaghetti med kødboller, one pot pasta med kylling og ricotta eller denne cremet pastaret med kylling.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

2 stk. kyllingefileter

300g blomkål

1 dl fuldkornsris (eller hvide ris)

2 gulerødder

1/2 squash

1 peberfrugt

1 løg

2 fed hvidløg

1 dåse hakket tomater

4 dl vand

2 spsk. karry

2 spsk. paprika

1 tsk. spidskommen

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og hvidløg i tern samt kylling i mundrette stykker. Varm en pande godt op, kom lidt olie på og steg løg, hvidløg og kylling et par minutter. Husk at tilføje salt og peber.
  2. Mens kyllingen steger, skær I gulerødder, peberfrugt og squash i mindre tern og kommer det på panden sammen med karry, paprika og spidskommen. Lad det stege med 2 min.
  3. Enten kan I blende blomkål eller bruge 1 pose blomkålsris. Hæld flået tomater, vand, blomkålsris og ris på panden, kom låg på og lad retten simre 15-20 minutter – eller til risene er færdige. Husk at røre i retten indimellem. Bruger I hvide ris skal de koge lidt kortere tid.
  4. Når risene er kogt færdig, smages retten til og serveres.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med chokoladecreme