Madplan uge 7

Grove kærnemælksboller

Lækre bløde kærnemælksboller, som smager helt fantastisk og som fungerer perfekt til både morgenmad eller som en lille snack hen af eftermiddagen. Bollerne har jeg lagt i en bradepande tæt på hinanden, for at de på den måde hæver sammen og man slipper for de lidt hårde kedelige kanter.

BLØDE GROVE BOLLER MED KÆRNEMÆLK

Selvom jeg oftest bager koldhævede surdejsboller, da jeg elsker hårde og lidt seje boller, så er det også lækker med en helt blød bolle indimellem. Når jeg endelig bager lignende boller, kommer jeg dem altid i en bradepande så de hæver sammen og bliver helt perfekt bløde og lækre.

Bollerne lavede jeg, da jeg havde lidt kærnemælk tilover efter æbleskiver og da jeg ikke bryder mig om kærnemælk i den rinde form, så skulle det jo nødigt gå til spilde. Derfor fik jeg ideen til at bruge resten til at bage boller med, og jeg må indrømme at det virker perfekt og kan kun anbefales.

Lignende opskrifter: grove boller med kerner, chokoladeboller med appelsin, grove hveder, gulerodsboller og banan/chokoladeboller,

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

50g gær

3 dl kærnemælk

0,5 dl vand

1 æg

180g grahamsmel

360g hvedemel

20g perfect fit

1 tsk. vanilje

1/3 tsk. kardemomme

Knivspids salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at udbløde gær i den kolde kærnemælk og vand, tilføj derefter ægget og rør det sammen.
  2. Kom mel, perfect fit, kardemomme, vanilje og salt i skålen og kør dejen på køkkenmaskinen i ca. 10 minutter, eller til dejen slipper kanterne.
  3. Kom dejen i en oliesmurt skål, kom et viskestykke over og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  4. Del dejen i 12 lige store stykker, form dem til runde boller og læg i en bageform beklædt med bagepapir.
  5. Kom film og viskestykker over bollerne og lad dem efterhæve ca. 45 minutter eller til de er vokset sammen til dobbelt størrelse.
  6. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i en 200 grader forvarm ovn i 18-20 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist, inden bollerne nydes.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 7