Rugbrøds/banancookies med mørk chokolade

Sommersalat med spidskål, ærter, radiser og dilddressing

En nem og lækker sommersalat! Vejret kalder på grillmad og sommersalater, og jeg elsker en god salat til min aftensmad. Denne simple salat består af kål, æbler, granatæbleradiser, ærter, saltet mandler, avocado og så er det hele vendt i en dilddressing.

SOMMERSALAT MED DRESSING

I min verden består en god salat af en blanding af forskellige elementer, den skal både have lidt blandet sprøde og grove grøntsager, lidt sødme fra honning eller frugt, salt fra eksempelvis saltet nødder eller kerner samt lidt fedt i form af ost, avocado eller olie. Denne salat besidder alle disse ting og den smager fantastisk.

Enten kan I vende dressingen med alle grøntsagerne og toppe salaten med mandler og granatæble, eller I kan servere dressingen i en skål ved siden af, og så kan folk selv tag. Dog synes jeg det smager bedst, hvis man vender dressingen i salaten og stiller den på køl en times tid inden servering.

OPSKRIFT 10 pers.

Ingredienser

1 lille spidskål

3 håndfulde frisk spinat

125g sugar ærter

12-14 radiser

3 små avocadoer

2 æbler

1 granatæble

100-120g saltet mandler

 

Dressing:

300ml cremefraiche 5% eller 9%

1 bund dild

3 forårsløg

1-2 tsk. citronsaft

0,5 tsk. honning

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dressingen, så den kan stå og samle smag. Fintsnit forårsløg og dild, bland det sammen med cremefraiche, honning, citronsaft, salt og peber og stil på køl.
  2. Fintsnit spidskål, hak spinaten groft og kom det i en skål. Skær radiser og sugar ærter i strimler, skær avocado og æbler i tern og kom det hele i skålen.
  3. Vend dressingen med alle grøntsagerne og top salaten med grofthakket saltet mandler og granatæble.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrøds/banancookies med mørk chokolade