Estragonmayonnaise

Roastbeef i sous vide

I sidste uge lavede jeg maden til min fars fødselsdag, som selvfølgelig skulle væres hans yndlingsmad – nemlig smørrebrød! Et af dem var denne lækre roastbeef, som jeg havde i min sous vide. Det er altså et helt fantastisk apparat, som sørger for at dit kød er stegt til perfektion.

PERFEKT ROASTBEEF

Denne roastbeef er helt plain og uden krydderier, selvfølgelig er der salt og peber på, men da den skulle bruges som pålæg, ville jeg ikke komme hvidløg eller friske krydderurter i vakuumposen til kødet. Men skal man lave den som hovedret med tilbehør til, så vil lidt krydderier, af en eller anden slags, kun gøre stegen godt.

Jeg serverede som sagt stegen som pålæg sammen med remoulade, peberrod, cornichoner og ristet løg – en sand klassikere som holder 100%. Men I kan som sagt også servere den som hovedret med salat, brød, pommes og måske en cremet bearnaisecreme til.

OPSKRIFT

Ingredienser

800g roastbeef

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Kom jeres roastbeef i en vakuumpose og vakuummer den.
  2. Find en gryde frem og stil jeres sous vide stav deri. Skru den op på 54 grader og når vandet har den korrekte temperatur kommer I stegen i vandet. Giv den 6,5-7 timer i vandet.
  3. Tag stegen op af posen og tør den af med et stykke køkkenrulle. Strø godt med salt og peber på hele stegen og brun det af ved høj varme på en pande med lidt olie og smør. Skær stegen ud og server den.

2 kommentarer

  • Christina

    Hej Camilla,
    Det ser såå lækket ud! Tager du snoren af roastbeefen inden du vakumpakker den? Umiddelbart tænker jeg godt at vakuum kan holde formen på stegen uden snor 🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Nej det gjorde jeg faktisk ikke, jeg fjernede den først, efter jeg havde brunet den, men tænker du har ret i at man sagtens kan fjerne den, inden den kommer i sous vide 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Estragonmayonnaise