Ideer til spisesteder i Århus

Rabarber/jordbærgrød uden sukker

Som de fleste af jer nok ved så er rabarbersæsonen i gang i øjeblikket, så hvorfor ikke lave en lækker portion rabarbergrød eller en rabarber/jordbærgrød, som jeg her har gjort, hvor størstedelen af frugterne er rabarber. Jeg synes at sammensætningen af rabarber og jordbær er virkelig lækker.

RABARBERGRØD TOPPET MED MÆLK

Denne grød er lavet helt uden sukker. Jeg har i stedet gjort brug af EASIS multisød, som fungerer på sammen måde og ikke mindst ligner almindelig raffineret sukker. Man skal bare ikke bruger lige så meget. Hvis nogen af jer skulle få lyst til at bruge almindelig sukker, så skal I bruge omkring dobbelt så meget, som hvis I som jeg bruger multisød.

Grøden tager ikke meget mere end en halv time at bikse sammen, men den skal den lige stå på køl nogle timer indtil den er dejlig kold. Man kan spise rabarbergrød på helt traditionel vis med mælk eller fløde eller man kan toppe den med skyr eller toppe skyr med rabarbergrød 🙂 Derudover smager det skønt ovenpå pandekager, vafler eller grød – både kold og varm.

Har I rabarber tilovers så skulle I prøve glutenfri og sukkerfri rabarberkage, almindelig rabarberkage rabarber/jordbærgrød, rabarberkage med kokos og marcipanrabarbercheesecake, rabarbersnitter og rabarberlagkage. og rabarbersaft.

OPSKRIFT 4 -6 personer (hvis det spises som dessert med mælk)

Ingredienser

200g jordbær

500g rabarber

80g multisød

1 vaniljestang

1 dl vand

 

Fremgangsmåde

  1. Rens og vask både jordbær og rabarber. De hele jordbær kommes i en stor gryde, rabarberne skæres i mindre tern og kommes ligeså i gryden.
  2. Del vaniljestangen og fjern vaniljekornene. Brug 1 spsk. sukker til at dele vaniljekornene fra hinanden ‘Blomsterberg-style’ og kom det i gryden sammen med den resterende ‘sukker’ samt vand.
  3. Lad frugten simre 20-25 minutter og smag den til med sødemiddel. Tilføj eventuelt mere sødemiddel i form at flydende eller andet. Det er forskelligt hvor sur/sød man ønsker grøden, jeg kan godt til dem lidt syrlig, men det er ret individuelt.
  4. Stil grøden på køl til den er helt kold. Hvis I ønsker grøden skal være helt lind og uden klumper, så kør lige en stavblender gennem grød 10 sekunders tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til spisesteder i Århus