Græskarformet boller med efterårskrydderier

Ricotta pandekager med vanilje og citron – Toppet med kogte bær

For et stykke tid siden så jeg et billede af de lækreste pandekager, som tilfældigvis var lavet på ricotta. Det var en ret ny ting for mig, tror aldrig jeg har hørt om pandekager med ricotta, og jeg har i hvert fald ikke smagt det, så det skulle selvfølgelig prøves. Pandekagerne er ok sunde, specielt på grund af ricottaen som er en form for ost, men uden meget fedt og med et stort proteinindhold. Udover ricotta er de lavet på æg, havregryn og kokos, så jeg vil mene de er ret sunde. Jeg må indrømme at pandekagerne er nogen af de lækreste pandekager, jeg nogen sinde har smagt – sunde eller ej.

Selvom I måske synes at pandekager med ost lyder lidt mærkeligt, så må I endelig ikke lade jer skræmme, for de smager helt fantastisk. Det tager en lille halv times tid at lave denne portion, men man kan jo sagtens lave noget andet mens de steger, så jeg synes ikke det er så krævende. Så hop endelig ud i at prøve. Pandekagerne fungerer godt både til morgenmad, brunch, dessert eller som en lille eftermiddagssnack.

Disse pandekager har jeg toppet med lidt kogte bær, det er virkelig nemt og lækkert og kan laves mens pandekagerne steger.

OPSKRIFT 7-8 stk.

Ingredienser

130g ricotta

2 æg

1 dl mælk

1 tsk. vaniljepulver eller en halv vaniljestang

0,5 tsk. bagepulver

0,5 tsk. natron

30g havregrynsmel (blendet havregryn)

20g kokosfibermel

1 nips salt

1/4 citronsaft

3 spsk. EASIS multisød

70g frosne bær (jeg brugte lidt af en pose bærsymfoni)

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at dele æggehvider og blommer fra hinanden og kom dem i hver sin skål.
  2. Æggehviderne piskes godt igennem til massen er let og luftig.
  3. I skålen med æggeblommer tilføjes ricotta, mælk, citronsaft, salt og 2 spsk. multisød og det hele blandes rigtig godt sammen.
  4. Vaniljepulver, bagepulver, natron, kokosfibermel og blendet havregryn blandes sammen med æggemassen og det hele røres godt sammen til massen er uden klumper.
  5. Æggehviderne vendes forsigtigt i dejen. En panden varmes op med lidt kokosolie og pandekagerne steges. Jeg brugt 2 spsk. dej til 1 pandekage. Steg pandekagerne 3 minutter på hver side ved middel varme.
  6. Mens pandekagerne steger, kan I lave de kogte bær. Kom de frosne bær i en lille kasserolle sammen med 1 spsk. multisød og 1 spsk. vand. Lad massen småkoge 5 minutter. Lad den køle af indtil alle pandekagerne er stegt færdig.
  7. Placer pandekagerne på en tallerken og top med de kogte bær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskarformet boller med efterårskrydderier