Madplan uge 7

Asiatisk oksekød med grøntsager og sauce

Asiatisk mad er måske ikke det køkken, som jeg bevæger mig oftest i, dog har jeg et par wok-, ris- og nudelretter liggende på bloggen, men det er ikke her jeg har min store ekspertise. Men jeg har alligevel fundet frem til en utrolig lækker, smagfuld og ikke mindst nem ret.

STEGT OKSEKØD MED GRØNTSAGER OG PEANUTBUTTERSAUCE

Selvom jeg ikke er en haj i det asiatiske køkken, så er jeg ret vild med det! Lækre krydrede (dog ikke for stærke – det bryder jeg mig ikke om) retter, som er spækket med grøntsager, der bare lige skal lynsteges. Det er ofte mad som kan laves på ganske kort tid og som ikke kræver det vild. Tingene skal ‘bare’ steges hurtigt på en pande og smages til med krydderier eller en sauce. Nemt og lækkert.

OPSKRIFT 2-3 pers

Ingredienser

400g hakket oksekød

1 løg

2 fed hvidløg

1 peberfrugt

5 forårsløg

2-3 bok choy

Lidt fintsnittet frisk chili (efter smag)

 

Sauce:

3 spsk hoisin sauce

1 dl vand

2 tsk. soya

1 spsk. peanutbutter

1 spsk. honning/farin/Easis gold eller bare sukker

1 spsk. majsstivelse

Lidt chili

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at brune kødet af på en varm pande. Stil det til siden, når det har taget farve.
  2. Mens kødet steger, skær I løg, peberfrugt og hvidløg i mindre terne og bok choy i store stykker. Fintsnit hvidløg, forårsløg og lidt chili.
  3. Når kødet er stegt og fjernet fra panden, steger I løg, hvidløg og peberfrugter et par minutter og imens rør I saucen sammen, ved at komme alle ingredienserne i en skål og blande det godt rundt.
  4. Kom det stegte kød, bok choy samt 2/3 del forårsløg og lidt chili på panden sammen med saucen og lad det stege nogle minutter.
  5. Server med ris og eventuelt stegte broccolini. Top retten med de sidste forårsløg, lidt chili og hakket peanuts.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 7